Wintersport in Noorwegen: de mooiste plekken

wintersport, wintersport noorwegen, noorwegen, goedkope zonvakantieAls je gaat skiën in Noorwegen kom je gegarandeerd de mooiste plekken tegen. Noorwegen is sowieso een land met prachtige uitgestrekte natuurgebieden. In de winter valt er veel sneeuw en zijn al die gebieden geweldig voor wintersport in Noorwegen.

Mooiste plekken

Ga bijvoorbeeld naar Norefjell waar je van december tot april kunt skiën. Wil je hier een dagje niet de piste op? Dan kun je nog lekker eropuit in Oslo, want dat ligt dichtbij Norefjell! Wil je een rustige wintersport in Noorwegen? Dan kies je voor Valdres. Hier vind je een klein skigebied wat heel erg sfeervol is! Er wordt overigens niet veel geskied, maar meer gelanglauft. Zo kun je ultiem genieten van de uitgestrekte sneeuwvlakte om je heen. Als je een echte reiziger bent en ook van andere outdoor activiteiten kunt genieten, ga je op wintersport in Voss. Hier kun je trouwens ook al in November naartoe om te skiën. Voor gegarandeerde sneeuw kies je safe voor Oppdal. Daar ligt vrijwel altijd sneeuw in de wintersportmaanden! Daarbij kun je hier ook genieten van prachtige uitzichten en ski je hoe dan ook in het zonnetje, want de plaats ligt boven de boomgrens.

Je eigen skikleding

Je wintersportvakantie is natuurlijk het meest comfortabel in je eigen passende skikleding. Ga je op wintersport in Noorwegen? Vergeet dan dus niet je eigen skikleding en skiaccessoires, zoals je eigen skibril, mee te nemen in je koffer. Als je op vakantie erachter komt dat je iets vergeten bent, is het natuurlijk weggegooid geld om skischoenen te huren of een nieuwe skibril te kopen.

Wintersport inclusief skipas

Houd er trouwens rekening mee dat je op wintersport een skipas nodig hebt om de pistes op te komen. Als je een leuke last minute wintersportvakantie tegenkomt, moet je de kosten voor de skipas vaak nog meerekenen in je reissom. Wil je tijdens je vakantie geen geld meer uitgeven en voor je vertrek alles betaald hebben? Kies dan voor een wintersportvakantie inclusief skipas.

Voorbereiding

Als je op wintersport gaat, sluit je het best een goede verzekering af. Je kunt altijd tijdens het skiën of langlaufen ten val komen. Zonder verzekering kan je dit duur komen te staan. Lees meer vakantie voorbereidingstips voor een wintersportvakantie.

Gerelateerde artikelen