Stedentrip Wenen: waarom het een aanrader is

goedkope zonvakantie, stedentrip, wenenJe hoeft niet alleen voor een skivakantie te kijken naar Oostenrijk, want een stedentrip naar Wenen, de hoofdstad van het land is ook een echte aanrader. Waarom? Dat lees je hier.

Ideaal klimaat voor ontspanning

Een stedentrip naar Wenen klinkt misschien als een stedentrip die alleen voor cultuurfanaten interessant is, maar Wenen biedt meer dan theaters en galerieën. Allereerst ben je bij een tripje naar Wenen verzekerd van een weekendje of midweek droog weer, genieten dus! Waar in Nederland de buien totaal onvoorspelbaar zijn, weet je in Wenen precies waar je aan toe bent. Door de ligging van Wenen is er een groot temperatuurverschil in de winter en zomer, en valt er in Wenen ten opzichten van andere Europese steden heel weinig neerslag.

Citytrip Wenen: wanneer is de beste tijd?

Wanneer ga je dan het best naar Wenen voor je stedentrip? In april, mei of in het begin van juni. Dan is de temperatuur prettig, namelijk tussen de 16 en 24 graden, en valt er niet veel regen. De lente zorgt voor mooi groen in de stad, terwijl het niet te heet is en je daardoor optimaal kan genieten. Naast de lentemaanden is een Wenen stedentrip ook prachtig in december, als de mooiste kerstmarkten van Europa opgebouwd zijn en de hele stad verlicht wordt met sfeervolle lampjes.

Wat je moet bezoeken als je in Wenen bent

Bij een stedentrip in Wenen mogen een aantal bezienswaardigheden en activiteiten niet ontbreken op jouw to-see-list en to-do-list.

Wenen topbezienswaardigheden

  • De Donau. Deze rivier stroomt dwars door de stad. Niet heel bijzonder, maar een wandeling erlangs laat menigeen helemaal tot rust komen.
  • Keizerlijk paleis Hofburg. Prachtig bouwwerk met historische waarde.
  • Kunstgalerie Albertine. Deze galerie in hetzelfde complex als paleis Hofburg is één van de bekendste en mooiste kunstgalerieën ter wereld. Daarbinnen moet je dus echt even een blik op de kunstwerken werpen.
  • Het Natuurhistorisch Museum. Prachtig gebouw om te aanschouwen, maar een bezoekje aan het museum is erg leuk voor een ochtend vermaak, ook voor kinderen.
  • Leuk voor de hele familie zijn het amusementspark Prater en de historische dierentuin Tiergarten Schönbrunn.
  • Het Rathaus. de Weense Staatsopera en Paleis Schönbrunn met de prachtige fontein. Hier kun je mooie kiekjes maken voor in je fotoboek.

Maak online snel je stedentrip-meeneemlijst voor je citytrip in Wenen.

Gerelateerde artikelen