Vliegen naar IJsland: waarom dit op je bucketlist moet!

vliegen ijsland, goedkope zonvakantieWie van prachtige natuurbeelden houdt, moet minstens één keer in zijn of haar leven vliegen naar IJsland. Een vakantie in IJsland klinkt misschien als een ijskoude vakantie, maar van alles wat je in IJsland kunt zien, krijg je het echt wel warm. Wil jij geisers in het echt aanschouwen? Watervallen van dichtbij bekijken en gegarandeerd walvissen en mooie papegaaiduikers spotten? Zet dan een IJsland vakantie op je bucketlist!

Rondreis IJsland

Na het vliegen naar IJsland hoef je eigenlijk niet per se nog een hele rondreis door IJsland te maken. Het landschap is zo gevarieerd dat je iedere tien kilometer weer andere mooie natuurbeelden tegenkomt. Toch is een rondreis door IJsland aan te raden, als je er toch bent. Dan kun je alle mooie en interessante plaatsen bezoeken. Denk aan de grote stad Reykjavik, het noordelijke vulkanische gebied rondom het meer Myvatn, nationaal park Thingvellir, de mooie Gulfoss waterval en uiteraard de IJsgrot. Voor een rondreis ga je minimaal twee weken naar IJsland. Je kunt gewoon een cirkeltje over het eiland maken, zodat je uiteindelijk weer terugkomt bij de luchthaven om weer weg te vliegen vanuit IJsland.

Aanschouw het noorderlicht

Ga je vliegen naar IJsland? Kies dan je vliegtickets voor IJsland uit in de periode tussen september en april. In deze periode kun je op IJsland namelijk vrijwel iedere avond het noorderlicht zien. Voor het mooiste zicht ga je op een berg staan kijken. Wandel dus een berg op en zorg je dat je tussen 21:00 en 01:00 uur bovenaan staat. Voor ultiem genot neem je een fles wijn en hapjes mee. Vergeet ook je camera niet, al kunnen de beelden van het noorderlicht niet tippen aan de ervaring die je krijgt als je de prachtige gekleurde lucht in het echt ziet. Waarom je hiervoor moet vliegen naar IJsland? Omdat het in IJsland pikdonker wordt ?s nachts. Het gekleurde noorderlicht schijnt zo zelfs nog feller dan in Lapland.

Gerelateerde artikelen