Last minute naar de Kaapverdische Eilanden

goedkope zonvakantie kaapverdische eilandenEen last minute naar de Kaapverdische Eilanden? Een veeleisende baan, druk gezinsleven, veel sociale contacten; het kan soms lastig zijn om alle ballen in de lucht te houden. Af en toe jezelf eens lekker verwennen is dan ook zeker geen slecht idee. Kun jij ook wel een vakantie gebruiken? Gun jezelf een wat rust en boek een last minute naar de Kaapverdische Eilanden. Zwemkleding mee, boek in de koffer en laat maar komen die zon!

Vulkanische eilanden

De Kaapverdische Eilanden is eilandengroep in de Atlantische Oceaan en bestaat uit twee delen. De noordelijke groep Barlavento bestaat uit de eilanden Santa Antão, São Vicente, Santa Lazia, São Nicolau, Sal en Boa Vista. Bij de zuidelijke eilandgroep horen de eilanden Santiago, Maio, Fogo en Brava. De hoofdstad is Praia op het eiland Santiago. 
De Kaapverdische Eilanden zijn ontstaan door vulkanen en daardoor erg bergachtig. Toch zijn de Kaapverdische Eilanden een heerlijke plek voor een zonvakantie. De eilanden staan namelijk bekend om de vele luxueuze hotels en sprookjesachtige witte zandstranden. Er valt slechts twaalf dagen per jaar regen, dus voor slecht weer hoef je tijdens een last minute naar de Kaapverdische Eilanden in ieder geval niet bang te zijn.

Schildpadden en papegaaivissen

Wie een last minute Kaapverdische Eilanden heeft geboekt, moet zeker overwegen om er te duiken of snorkelen. In de Noord-Atlantische Oceaan rondom de eilanden leven onder andere dolfijnen, bruinvissen, schildpadden en papegaaivissen. Tijdens het duiken spot je grote scholen tropische vissen en soms zelf jarenoude scheepswrakken. Geen duikbrevet? De duikcentra in de omgeving bieden verschillende duikexcursies aan. Een bijzondere ervaring die je zeker moet overwegen bij het boeken van een last minute naar de Kaapverdische Eilanden.

Last minute Kaapverdische Eilanden: weetjes & tips

Naar de Kaapverdische Eilanden op vakantie? De Kaapverdische Eilanden zijn geen alledaags vakantieland. Hieronder vind je een aantal weetjes en tips die je kunnen helpen bij een goede voorbereiding voor een vakantie naar de Kaapverdische Eilanden:

  • Er is door de beperkte regenval zo weinig zoet water op het eiland dat veel zwembaden van hotels met zout water zijn gevuld.
  • De actieve vulkaan Mount Fogo is met zijn 2829 meter de hoogste plek op de Kaapverdische eilanden. In de jaren negentig is deze voor het laatst uitgebarsten.
  • Op de meeste eilanden kun je geen geld pinnen. Zorg dus voor voldoende contant geld. Ook veel creditcards worden niet geaccepteerd. Je doet er dus verstandig aan een aantal financiële tips in acht te nemen.
  • Vlees wordt op de Kaapverdische Eilanden vooral gezien als luxeproduct, omdat er geen vee wordt gehouden. Daarom vind je er met name lekkere visrestaurants.

Gerelateerde artikelen