Cinque Terre: wandelen in de natuur

goedkope zonvakantieHet schilderachtige Cinque Terre is een rotsachtige kuststrook van 15 kilometer tussen het Italiaanse Levanto en La Spezia. Het is vernoemd naar vijf dorpjes die op steile, hoge kliffen gebouwd zijn: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Behalve de unieke, uitzonderlijke ligging van deze vijf dorpen, hebben ze ook van alles te bieden op het gebied van wijnen en heerlijk lokaal eten. Nog geen vakantie geboekt? Ga naar Cinque Terre om te wandelen! 

Lange wandeltocht

Vroeger waren de dorpen slecht bereikbaar. Alleen via zee waren ze toegankelijk. Inmiddels wordt gewerkt aan een weg, maar Cinque Terre is vooralsnog niet met de auto bereikbaar. Deze moet je achterlaten op daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Daarom is Cinque Terre een echt wandelgebied. Langs de dorpen loopt een wandelpad dat de dorpen met elkaar verbindt, de Sentiero Azzurro. Mocht je geen zin hebben om je op vakantie in te spannen, dan is deze wandeling misschien niet zo’n goed idee. Met de totale wandeling ben je namelijk zo’n vier uur bezig. Toch is het wandelpad van Corniglia naar Monterosso zeker de moeite waard. Je loopt over rustige, smalle paden met een prachtig uitzicht over zee. Ga je naar Cinque Terre om te wandelen? 

Prachtige wijngaarden op de heuvels

Op de heuvels van Cinque Terre wordt ook wijn geproduceerd, namelijk de droge Cinque Terre Bianco en de zoete dessertwijn Sciaccetrà. Een uniek gezicht, want sommige wijngaarden liggen op een helling die meer dan 50 procent steil is! 

Overigens is niet alleen Cinque Terre de moeite waard om te bezichtigen. De hele omgeving heeft prachtige stukken natuur en veel kleine rotsstrandjes. Als je met het vliegtuig op vakantie bent, is het dus leuk om voor een dag een auto te huren en meer van de omgeving te ontdekken.

Kamperen in de buurt

Ben je van plan om te gaan in Cinque Terre te wandelen? Goede keuze! In de omgeving zijn voldoende campings te vinden, waaronder zogenaamde groene campings waar je kunt kamperen in de natuur. Zorg wel dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Ga op zoek naar handige kampeertips en neem een Cinque Terre kaart mee wanneer je in Cinque Terre gaat wandelen.

Gerelateerde artikelen