De leukste trekpleisters tijdens een stedentrip Zagreb

zagreb, goedkope zonvakantie, stedentripEen stedentrip naar Zagreb: je wordt ondergedompeld in de vele culturele hoogtepunten in deze Kroatische hoofdstad. Het Oostenrijkse keizerrijk heeft veel invloeden achtergelaten in de stad, zo zijn bijvoorbeeld de gele baroktegels een mooie erfenis. Je waant je even in Wenen, totdat de typisch Balkanmuziek haar intrede maakt. Goedkoop vliegen naar Zagreb kan heel goed vanaf Eindhoven of Amsterdam. Binnen drie uur bevind je je al op het vaste land van Kroatië.

Per vliegtuig of met de trein door Europa

Als je een beperkt budget hebt, dan is een stedentrip naar Zagreb zeker aan te raden. De vele hostels in de buurt van de hoofdstad zorgen voor een aangenaam verblijf. Om geld te besparen, kun je in april en mei goedkoop vliegen naar Zagreb. Dit komt door het feit dat Kroatië dan een regenseizoen kent. Maak voor je vertrek een checklist voor de vakantie.

Het vliegtuig is niet het enige transportmiddel naar Kroatië, je kunt namelijk met een treinreis door Europa een tussenstop maken in Zagreb. Kroaten kennen een terrasjescultuur waardoor ze na het werk veelal buiten te vinden zijn. Tijdens je stedentrip naar Zagreb mag een bezoekje aan het nachtleven ook niet ontbreken. De bruisende stad is rijk aan cafés, bars en andere uitgaansmogelijkheden. Ga langs de Tkalciceva straat of de Bogoviceva straat, dit zijn de favorieten van de lokale bevolking.

Bezienswaardigheden van Zagreb

Een stedentrip Zagreb kan een budgetreis in hostels betekenen, maar je kunt gemakkelijk goedkope all inclusive hotels vinden. Voor wie van reizen houdt, is het aan te raden om een rondreis in Zagreb te maken. Wandel door een bijzondere botanische tuin met ruim 10.000 verschillende plantensoorten. De toegang is tussen 1 april en 1 november gratis!

Een andere trekpleister van Zagreb is de Sint Marcuskerk, één van de oudste gebouwen in Zagreb. De kerk staat vooral bekend om haar plein waar het parlement zich bevindt. Ook het opvallende dak maakt een blijvende indruk op je. Vanuit de stad ben je binnen een half uur op het strand. Dus wil je een stedentrip maken waar je cultuur kunt combineren met een paar dagen strand? Dan ga je voor een stedentrip Zagreb!

Gerelateerde artikelen