Visum India: de ins en outs

visum india, goedkope zonvakantieBen je Nederlands en heb je een Nederlands paspoort, dan is een visum voor India verplicht. Je paspoort dient overigens nog minimaal zes maanden geldig te zijn als je drie maanden in India blijft en negen maanden als je zes maanden in India blijft. Hoe regel je dat visum, wat kost het en hoelang is het geldig? De antwoorden op deze vragen lees je hier.

Visum India aanvragen

Je kunt je visumaanvraag voor India op verschillende manieren aanvragen. Het eenvoudigst is het om je visum voor India online te regelen. Je hoeft dan niet naar een zogenoemd ‘application center’ toe om je documenten af te leveren. De nodige documenten kun je gewoon online versturen. Wat heb je nodig? Allereerst een kopie van je paspoort, voor al je basisgegevens. Hiernaast heb je voor het visum in India een recente kleurenpasfoto nodig, een bewijs van je reis, een ‘declaration’ ofwel algemene verklaring en een bankafschrift. Je e-visum kun je met deze documenten gewoon online aanvragen, bijvoorbeeld via Indianvisaonline.gov.in.

Wanneer vraag je een India visum aan?

Ga je binnenkort op reis naar India en heb je nog geen visum voor India? Geen nood! Je bent nog op tijd met aanvragen als je over vier dagen pas reist, althans als je voor het e-visum kiest. Langer dan 30 dagen voor je reis het visum aanvragen kan trouwens niet. Bovendien is het beter om het niet te lang voor je op reis gaat aan te vragen, want alle gegevens moeten kloppen. Wijzig jij je reisdagen bijvoorbeeld? Dan kan het zijn dat je met het visum, met daarop de verkeerde reisdagen, India niet inkomt en de ambassade van India je tegenhoudt. Dat is geen goed begin van je vakantie! Dus let goed op dat op jouw aangevraagd visum voor India de juiste gegevens staan, ook als je alles goed hebt doorgegeven en er niets aan je reis verandert.

Hoelang is het geldig?

Je kunt twee verschillende visums voor India vragen. De ene is drie maanden geldig en dus geschikt voor korte vakanties. De andere is zes maanden geldig. Handig als je langer in India wilt reizen.

Ga je op rondreis door India? Neem dan ook voorzorgsmaatregelen om op je vakantie in goede gezondheid te blijven.

Gerelateerde artikelen