Goedkope zonvakantie Macedonië

goedkope zonvakantie macedonieEen goedkope zonvakantie naar Macedonië staat gelijk aan optimaal genieten. Misschien is Macedonië niet de eerste bestemming waar je aan denkt wanneer je op zoek gaat naar een goedkope zonvakantie. Echter is een goedkope zonvakantie naar Macedonië zeker een aanrader. In de zomer kun je hier genieten van aangename temperaturen, maar ook een prachtige omgeving. 

Geweldig landschap

Macedonië is een prachtig land en zeker een aanrader voor een goedkope zonvakantie. Macedonië is volledig omgeven door land en je vindt er enorme bossen. Ongeveer 30 procent van Macedonië is bedekt met beuken en eiken. 

Een goedkope zonvakantie boeken

Maar in Macedonië vind je ook veel bergen, waar je de mooiste wandeltochten kunt maken. Een goedkope zonvakantie naar Macedonië staat verder bekend om de vele bezienswaardigheden, zoals kloosters en kerken. 

Een bezoek aan Skopje

Een bezoek aan Skopje, de hoofdstad van Macedonië, mag je zeker niet overslaan tijdens een goedkope zonvakantie naar Macedonië. Skopje is strategisch gelegen aan de Vardar. Skopje bestaat uit een oud en een nieuw centrum. Deze zijn aan elkaar verbonden door de stenen brug over de Vardar. Daarnaast zijn een bezoekje aan de City Art Gallery, de oude makrt en de kerk van Sveti Spas een bezoek waard. 

In Skopje vindt je veel invloeden terug van de Turken. Van 1392 tot 1912 waren de Turken dan ook heersend in Skopje. Zo vind je ten noorden van de bekende brug een enorm Turks badhuis. 

Klimaat Macedonië

Tijdens een goedkope zonvakantie naar Macedonië kun je genieten van warme droge zomers en koele winters met veel sneeuw. In de zomermaanden loopt de temperatuur vaak op van 30 tot 35 graden in Skopje tot wel 40 graden in het zuiden van Macedonië.

Dankzij de vele warme dagen kiezen steeds meer mensen dan ook voor een goedkope zonvakantie naar Macedonië.

Gerelateerde artikelen