Low budget vakantie Balkan: hand op de knip

goedkope zonvakantie balkanEen low budget vakantie Balkan ligt binnen handbereik voor de reizigers die niet veel willen besteden en toch een geweldige vakantie wensen. Een rondreis door de Balkan brengt je op plaatsen waar je het bestaan niet van kende. Heb je weleens gehoord van Belgrado in Servië of ben je bekend met de historische steden van Slowakije? Ontdek hier de bruisende plekken van de verschillende Balkanlanden.

Low budget vakantie Balkan

Een roadtrip met je vriendinnen zorgt voor een geweldige ervaring en voor leuke verhalen die je later vertelt tijdens een potje klaverjassen in het bejaardenhuis. Een low budget vakantie Balkan heeft een aantal verschillende bestemmingen voor je in petto. Je kunt in het hoogseizoen vliegtickets scoren bij goedkope vliegmaatschappijen, waardoor het begin van je reis niet duur uitvalt. Bij aankomst in Ljubljana, Zagreb, Boekarest of Budapest kun je een auto huren voor de rest van je reis. Begin je vakantie bijvoorbeeld in Boekarest en boek je vliegticket naar huis vanuit Belgrado. Plan je roadtrip niet en bekijk per dag waar je strandt!

Geen zin om te rijden of een auto te huren? Geen probleem! Er zijn genoeg goedkope busreizen die naar de Balkanlanden rijden. Vanaf de grote steden in Nederland kun je jouw vakantie naar de Balkan starten. Via Amsterdam en Rotterdam rijden er namelijk dagelijks diverse bussen richting Sofia in Bulgarije en Skopje in Macedonië. Een vakantie in de Balkan is overigens ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Bulgarije als vakantieland is nog redelijk onontdekt, waardoor een all inclusive vakantie in het land nog goedkoop is. De temperaturen in de zomer lopen dan wel op tot 35 graden, jonge kinderen kunnen eenvoudig verkoeling opzoeken in kinderbadjes of bij één van de vele waterparken.

Drie tips om kosten te besparen tijdens de vakantie

Voor een low budget vakantie in de Balkan geef je het liefst zo min mogelijk geld uit. Het is belangrijk om te weten waar je kosten op kunt besparen.

  • Laat die reisgids thuis. De restaurants in deze boekjes zijn vaak duurder dan de eetgelegenheden die lokale mensen je aanraden.
  • Koop een toeristenpas. Je bent voordeliger uit!
  • Sluit een reisverzekering af. Je wilt geen onverhoopte kosten.

Gerelateerde artikelen