De mooiste treinreizen door Europa

treinreizen, goedkope zonvakantieMet het vliegtuig naar je bestemming is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar het is ook saai. Neem een keer een ander vervoersmiddel, de trein bijvoorbeeld! De mooiste treinreizen door Europa zijn de langere reistijd dubbel en dwars waard. Het bijzondere uitzicht, de mensen die je ontmoet en de kosten die je bespaart, maken treinreizen in Europa aantrekkelijk voor jong en oud. Het treinavontuur begint hier!

Met de trein door Europa

Van gloednieuwe hogesnelheidstreinen in het westen van Europa tot gammele locomotieven in het oosten. Een treinreis door Europa is bijzonder in ieder opzicht. Ga je een week op reis dan is het aan te raden om dicht bij huis te blijven. De mooiste treinreizen in Europa voor een korte periode zijn routes vanaf Nederland, kriskras door België naar de eindbestemming Frankrijk. De grootste steden zoals Parijs en Brussel zijn het best te bereiken tijdens je treinreis Europa. Heb je een dag extra te besteden, omdat je al een keer in Brussel bent geweest? Ga dan naar spookstad Doel in België.

Lange reizen met de trein in Europa

De meeste mensen kunnen 25 vakantiedagen opnemen. Heb jij deze dagen nog over, dan kun je langer op vakantie. Wat dacht je van een treinreis naar Griekenland door het aristocratische Oostenrijk en via de bergen van Slovenië? Rondreizen in Europa kan een hoop geld kosten, bespaar daarom op je uitgaves door nachttreinen te nemen. Deze treinen rijden over drukke trajecten in de nacht en hebben slaapcoupés. De treinreizen duren overigens iets langer dan reguliere reizen. Een goede nachtrust tijdens je reis is dus wel zo belangrijk. Zo heb je energie voor alle stedentrips die je maakt.

De belangrijkste bestemmingen die je met de trein eenvoudig kan bereiken:

  • België: Antwerpen, Brussel
  • Frankrijk: Parijs, Nice
  • Italië: Rome
  • Duitsland: Keulen, Düsseldorf, München, Berlijn

De treinreis is vaak leuker dan het vliegen met een veel te duur vliegticket. Je ziet meer van het mooie Europese landschap en komt vaak meer uitgerust aan.

Nederland ? Oostenrijk ? Italië

Andere mooie treinreizen door Europa maak je vanaf het beginpunt in Nederland, door België, via Zwitserland met als eindpunt Italië. Treinkaartjes kun je het beste twee tot drie maanden van tevoren reserveren. Wacht niet tot het laatste moment met het bestellen. Bij internationale treinreizen geldt vaak geen lastminutevoordeel. Als je eenmaal in Italië bent aangekomen, kun je de mooiste Italiaanse steden bezoeken. Ga langs Rome om de sfeer te proeven, de beste pizza?s eet je in Bolzano en winkelen kun je in de modestad Milaan.

Gerelateerde artikelen