De meest verrassende stedentrips in Europa

goedkope zonvakantie europa, stedentripStedentrips Europa zijn niet per definitie stedentrips naar Parijs of Brussel. Verbreed je horizon en neem een kijkje in de culturele hoofdstad van Portugal: Porto. Geen zin om een paar uur te vliegen? Boek dan een stedentrip naar Berlijn met de trein. Een paar dagen andere lucht inademen, harde klanken horen van de Duitse taal en currywurst eten, doet ieder mens goed.

Tips voor een stedentrip Berlijn

Bij een stedentrip in Europa denk je misschien wel aan Berlijn. De urban stad met haar harde uitstraling, goede technofeesten en bloeddrukverhogend eten is één van de beste stedentrips in Europa die je kunt maken. Enkele tips:

  • In de zomer kun je vertoeven op het Tempelhofer feld. Het is hier toegestaan om te barbecueën! Koop een wegwerpbarbecue, loop langs de supermarkt en haal vlees, vis en groente. Vergeet niet om een echte Duits wurst te eten in Berlijn. Vooral de bierliefhebber kan zijn geluk niet op in de Duitse hoofdstad.
  • Check de bijzondere street art. Berlijn is een stad met veel grijze gebouwen. Om dit wat op te vrolijken, hebben straatartiesten het heft, of beter gezegd: de spuitbus, in eigen handen genomen. Je kunt met een gids langs allerlei street art hotspots gaan tijdens één van de mooiste stedentrips in Europa.

Tips voor een stedentrip Praag

Goedkope stedentrips: voor weinig geld naar een bijzondere bestemming. Denkend aan stedentrips door Europa beland je snel bij deze gouden stad met honderd torens. Een stedentrip Praag kan in het laagseizoen goedkoop zijn. Vanaf de Petrin heuvel heb je het mooiste uitzicht op de hele stad. Als je zin hebt, kun je de kerktorens tellen. Het zijn er daadwerkelijk honderd!

Heb je zin om de grootste discotheek van Europa onveilig te maken? Dan ga je naar Karlovy Lazne in de wijk Stare Mestro. Deze discotheek telt zeven verdiepingen met op iedere verdieping andere muziek. In de kelder staan voetbaltafels en wordt gratis internet aangeboden. Niet wat je wilt? Doe inspiratie op voor alle andere stedentrips!

Gerelateerde artikelen