Kaapverdische Eilanden

kaapverdische eilandenGeniet van je goedkope zonvakantie op een van de Kaapverdische eilanden en proef van het puur verbouwde fruit zoals mango, papaja of cassave. Je hebt het misschien wel eens geproefd van de toko bij jou in de buurt, maar hier op je geboekte Kaapverdische eilanden vakantie tref je een perfecte combinatie van het unieke vakantiegevoel met deze en nog veel meer lekkernijen. Er zijn diverse reisorganisaties die jou kunnen voorzien van de meest aantrekkelijke details, zelfs wanneer je een last minute Kaapverdische eilanden boekt.

Boek nu je zonvakantie naar de Kaapverdische eilanden

Veilig op reis

Zodra je hebt geboekt voor een Kaapverdische eilanden vakantie, is het praktisch informatie in te winnen over inentingen. Ook wat er nodig is in je koffer en wat je wordt afgeraden om te doen wanneer je bij de Kaapverdische eilandengroep arriveert, is goed om te noteren. Maak hiervoor een handige inpaklijst en vergeet niets! Wees blij met je vakantiegevoel, maar zorg dat je dit gevoel behoudt. Ga goed voorbereid op pad. Een vereiste is onder andere een EHBO-kit en een goede reisverzekering. Vraag bij de ziektekostenverzekeraar na of je voor onverwachte kosten bent verzekerd. Zolang je in het vliegtuig verblijft, kun je er over het algemeen wel op vertrouwen dat je goed voedsel en schoon water krijgt. Maar zodra je voet aan de grond zet in een land dat je niet kent, neem dan geen enkel risico en zorg dat je alleen gekookt of voorverpakt water drinkt. Ook middelen tegen insectensteken is een pré om bij je te hebben.

Vervoer 

Voor je Kaapverdische eilanden vakantie reis je zo goed als zeker per vliegtuig. Tijdens het vakantie boeken zal je mogelijk een 'all inclusive' zijn aangeboden, waarbij de vliegticket aldus is inbegrepen. Met een all in vakantie ben je ervan verzekerd dat je tot aan het hotel wordt vervoerd. Een andere optie is het huren van een auto, welke je kan gebruiken totdat de laatste dag voor vertrek naar huis. Vanzelfsprekend kun je deze details die horen bij een vakantie boeken ook doen zodra je besluit een dag iets anders te doen dan verblijf in het hotel of aan het strand. 

Verblijf

Naast verblijf in een 5 sterren hotel op de Kaapverdische eilanden, kun je natuurlijk kiezen voor verblijf in een appartement. Hier kun je je eigen eten koken, wat je afwisselt met uit eten gaan. Ook bij een last minute Kaapverdische eilanden verblijf je in de meest luxe appartementencomplexen en vind je altijd de goede zorgen van de organisatie terug. Alles om jou een voortreffelijke tijd op de Kaapverdische eilanden te bezorgen. De mensen zijn hier gastvrij en er wordt een internationale taal gesproken. Naast hotels en appartementen zijn er diverse hostels te vinden, dat doet denken aan een Bed and Breakfast. 

Klimaat

Aangezien het hier slechts 19 dagen per jaar regent, kun je gerust een Kaapverdische zonvakantie boeken. Tijdens de wintermaanden omvat het Kaapverdische eilanden klimaat zelfs al temperaturen van rond de 24 graden, wat in Nederland meer staat voor een zomers gemiddelde. Ga je je vakantie boeken voor een van de eilanden in de Noordelijke of de Zuidelijke Kaapverdische eilandengroep, wees dan tijdens de zomermaanden voorbereid op temperaturen rond de 40 graden Celsius.

De verschillende eilanden 

Onder de Noordelijke eilandengroep vallen Boa Vista, Branco, Sal, Santa Luzia, Razo, Sao Nicolau, Sao Vicente en Santo Antao. Onder de Zuidelijke eilandengroep vallen Brava, Santiago, Fogo, Maio, Cima, Grande, Ilhéu do Rei, Ilhéu Luis Carneiro en Ilhéu Sapado. Santiago is een van de meest populaire plekken, waarbij vooral de hoofdstad Praia in trek is maar de historisch oude hoofdstad Cidade Velha de meeste bezienswaardigheden biedt. Om te duiken is het water rond de eilanden Sal en Boavista het meest indrukwekkend. Hier vind je dolfijnen en bultruggen. Een beschermde diersoort is de Carreta Carreta schildpad, die zijn eieren leggen op het strand van onder andere Sal en Boavista. Om nader tot deze dieren te komen, worden er speciale excursies georganiseerd. Wil je net als de inwoners nog meer positiefs van het Kaapverdische eilanden klimaat beleven, dan vind je op het eiland Fogo een bijzonder vruchtbare helling, de Pico de Fogo geheten. Hier drink je pure koffie vanuit de plaatselijke plantages. 

Gerelateerde artikelen