Puerto del Carmen, genieten op Lanzarote

puerto del carmen, lanzarotePuerto del Carmen is het toeristische hart van het Canarische Eiland Lanzarote. In Puerto del Carmen vind je prachtige stranden en boulevards met restaurants, bars en winkels. In Puerto del Carmen vind je veel prachtige accommodaties, aan het strand, in het centrum of aan de boulevard. Lanzarote staat bekend om zijn wind, maar de stranden in Puerto del Carmen liggen uit de wind waardoor de gevoelstemperatuur een stuk hoger ligt. Ook de accommodaties zijn zo gebouwd dat je bijna geen last hebt van de wind. Puerto del Carmen is het hele jaar geschikt voor een heerlijke vakantie. Puerto del Carmen is hierdoor een zeer populaire vakantiebestemming.

Klimaat in Puerto del Carmen

Puerto del Carmen beschikt over een warm zeeklimaat met warme zomers én winters. Met ruim 300 dagen per jaar aangenaam tot zeer aangenaam weer is Puerto del Carmen dan ook een zeer geschikte bestemming voor een winterzonvakantie. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 18 en 30 graden. In de zomer kan de temperatuur echter oplopen tot 40 graden.

Genoeg te doen in deze prachtige badplaats!

Puerto del Carmen is een badplaats gelegen op de zuidelijke kustlijn van Lanzarote. Op een paar kilometer afstand vind je de hoofdstad van Lanzarote Arrecife. Door de centrale ligging van Puerto del Carmen is dit een zeer geschikte locatie voor een gezellige zonvakantie. Zo liggen op enkele kilometers afstand mooie dorpen zoals Yaiza, San Bartolomé en Femés.

De boulevard in Puerto del Carmen, Avenida de las Playas, is een echte aanrader. Je vindt hier verschillende leuke winkeltjes, gezellige restaurants en bars. De boulevard van Puerto del Carmen wordt ook wel ?New Town? genoemd, omdat dit het nieuwe centrum van Puerto del Carmen vormt. Het oude centrum vind je rondom dehaven Puerto Tinosa. Vanuit deze prachtige haven is het mogelijk om een mooie boottocht te maken. ?s Avonds kan je genieten van verse vis of tapas in één van de gezellige restaurantjes aan de haven.

Gerelateerde artikelen