Jouw citytrip naar Kopenhagen

goedkope zonvakantieHeb je even genoeg van de dagelijkse sleur of wil je er gewoon even lekker tussenuit? Dan is een stedentrip naar Kopenhagen ideaal. Ben je nog niet bekend met de hoofdstad van Denemarken? Lees hier de Kopenhagen must-see tips, zodat jouw stedentrip gegarandeerd een succes wordt.

De kleine zeemeermin

Denemarken is een land omringd door de zee. Veel sprookjes met de zee als decor komen dan ook uit dit land. Zo kennen we allemaal het wereldberoemde sprookje ?De Kleine Zeemeermin? van de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Het bronzen beeldje is een absolute must-see tijdens je citytrip naar Kopenhagen. 
Wil je een kijkje nemen in de buurt waar Hans Christian Andersen veel tijd doorbracht? Ga dan naar Nyhavn, een haven met vrolijk gekleurde huizen, restaurants en genoeg terrasjes. Niet voor niets is dit tegenwoordig een van dé plekken waar je geweest moet zijn tijdens je stedentrip in Kopenhagen. Neem lekker plaats op een terrasje en kijk rustig naar de mensen op de boot die langsvaren. Vergeet niet van het mooie uitzicht te genieten.

Ook voor lekker eten zit je goed met een stedentrip naar Kopenhagen

Jouw citytrip Kopenhagen is niet compleet zonder dat je een typisch Deens gerecht hebt gegeten. De Deense keuken bestaat voornamelijk uit vis, vlees en aardappelen. Vroeger stonden vooral voorraden centraal in Denemarken. Hierdoor zie je nog veel gezouten of gerookte vis en vlees terug in de keuken, evenals gedroogde groenten en brood. Heerlijk! Heb je zin in een snack tussendoor? Ga dan naar een pølsemand, waar ze rode en bruine worstjes verkopen. Ook in Kopenhagen heb je genoeg plekken waar je een pølsemand kunt vinden. Nyde dit måltid, oftewel eet smakelijk! En dat gaat zeker lukken in Denemarken. Het land heeft naast de bekende rode en bruine worstjes nog veel meer te bieden. Ontdek het zelf.

Ben je klaar voor jouw citytrip naar Kopenhagen? Vergeet je niet een goede koffer of rugzak mee te nemen? En check voor de zekerheid ook nog even of je alles bij je hebt voor je citytrip aan de hand van jouw persoonlijke vakantiechecklist

Gerelateerde artikelen