Genieten van de winterzon

Een zonvakantie in de winter? In de zomer is het makkelijk om een zonnige vakantiebestemming te vinden voor een heerlijke warme strandvakantie. Maar in de winter is dit een stuk lastiger. Want waar kun je in de periode van november tot en met april nou op vakantie naar een land met aangename temperaturen? Of misschien wil jij wel gaan overwinteren deze winter, waar moet je dan heen? Daarom hebben wij een aantal leuke bestemmingen voor een winterse zonvakantie op een rijtje gezet.

Bestemmingen voor een zonvakantie in de winter

De term winterzon wordt gebruikt door de reisbranche als men het heeft over zonvakanties in de winter. In Nederland is dat de periode november tot en met april. Populaire bestemmingen voor een zonvakantie in de winter zijn:

Dubai

Dubai is een van de zeven Arabische Emiraten, een land gelegen op het Arabisch schiereiland in het Midden-Oosten. In de tweede helft van oktober dalen de maximumtemperaturen in Dubai onder de 40 graden, wat het heel aangenaam warm maakt. Hierdoor is Dubai een geschikte bestemming voor een zonvakantie in de winter. Dubai is daarom niet voor niets een van de snelst groeiende bestemmingen ter wereld. Jaarlijks vliegen er tienduizenden Nederlanders voor een zonvakantie in de winter naar Dubai om te genieten van het heerlijke klimaat in de winter.

Aruba

Aruba hoort bij de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Vroeger behoorde het eiland tot de Nederlandse Antillen. Het klimaat op Aruba is vrijwel continu warm en aangenaam. Hierdoor leent Aruba zich als een geschikte bestemming voor een zonvakantie in de winter. De hotelzones langs de parelwitte stranden zijn zo ingericht om het de gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Van oktober tot en met april ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 27 en 32 graden. Dit is dan ook de reden dat Aruba een erg geliefde vakantiebestemming is voor Nederlanders.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen ten westen van Marokko, maar horen bij Spanje. Dit is vrijwel de enige bestemming in Europa waar het bijna de hele winter aangenaam strandweer is. Vaak is dit wel afhankelijk van waar je verblijft. In tegenstelling tot de rest van Europa is de winterperiode hier het hoogseizoen. Daarom zijn de Canarische Eilanden een geschikte bestemmingen voor een zonvakantie in de winter.

Gerelateerde artikelen