Het diverse Australië rondreizen

australië rondreizen, rondreizen door australië, kangoeroe australiëRondreizen door Australië is beleven. Rondreizen door Australië is als in een film stappen, de wereldwijde woestijnen, prachtige steden, stranden met een indrukkende koraalrif en subtropische regenwouden. Allemaal ingrediënten die jou niet laten vervelen en je versteld gaan zetten tijdens je rondreis door Australië. Wat kan je nou verwachten en wat moet je van het wereldse land weten om jouw rondreis door Australië compleet te maken?

Kies de juiste rondreis

Als je gaat rondreizen door Australië stel dan vast wat je écht wilt doen. Met ongeveer 1000 nationale parken, eindeloze surfstranden, verschillende wereldsteden en zijn oppervlakte van 7.692.024 vierkante kilometer is het onmogelijk om alles te bekijken van het fascinerende land. Ga je rondreizen door Australië is een goed plan dus noodzakelijk.

Door de immense oppervlakte die Australië heeft is het slim om vast te stellen of je door noord- of zuid Australië wilt rondreizen. Dit om intens te kunnen genieten van je onvergetelijke rondreis door Australië.

Ga voor jezelf na wat jouw ideale reis is, wil je avontuur of zekerheid? Vind je het fijn als alles georganiseerd is en je met een groep bent of wil je meer vrijheid en de route zelf bepalen? Er zijn ontelbare mogelijkheden, met voor iedereen oplossing, het gaat er immers om wat jij wilt. Er zijn talloze aanbieders die groepsreizen aanbieden, die Fly Drives aanbieden en die individuele reizen aanbieden.

Ga jij met de groepsreis mee? Dan ben je verzekerd van een goed uitgestippeld plan en zal je niet voor verrassingen komen te staan tijdens je rondreis door Australië. Ga jij liever op avontuur als je rondreist door Australië? Dan kan je kiezen voor een Fly Drive die talloze mogelijkheden bied, maar jij bent de baas in jouw auto of kamper. Het bied je een hoop meer vrijheid en de mogelijkheid om je eigen route te bepalen is een optie.

Het klimaat in Australië

Als je gaat rondreizen door het grote Australië is het niet meer dan logisch dat je met verschillende klimaten te maken gaat krijgen. Het klimaat dat je in het centrum van Australië gaat tegenkomen is het warm woestijnklimaat en gedeelte het warm steppeklimaat. Ga je in het noorden van Australië rondreizen dan zal je het tropisch savanneklimaat of het subtropisch klimaat tegenkomen. Ga jij in het zuiden van Australië rondreizen of in het oosten dan krijg je te maken met het zeeklimaat.

De hete zomers van Australië

Ga jij in de winter rondreizen in Australië dan tref je de zomer aan in het enorme land. De maanden december, januari en februari zijn de heetste zomermaanden tijdens je rondreis door Australië. Dus wil jij genieten van een zonwintervakantie is Australië de ideale bestemming voor je rondreis. Temperaturen die met gemak kunnen uitstijgen boven de veertig graden geven jou de ultieme ervaring in de woestijn of geven je de gelegenheid om heerlijk af te koelen in de prachtige zeeën.

De diverse winter van Australië

Ga jij tijdens Nederlandse zomermaanden rondreizen in Australië? Dan ga jij de diverse winter tijdens je rondreis aantreffen in Australië.

Ga jij voor de warmte en de zon rondreizen in Australië ga dan naar het noorden. In het noorden van Australië rondreizen bied je het droge seizoen en aangename warmte.

Ga jij rondreizen door Australië in de wintermaanden omdat je juist niet van de zon houdt? Zet jouw rondreis door Australië dan door in het zuiden. Daar vind je de koelte, vooral als je hoger opgaat. Wil jij in de Nederlandse zomer gaan skiën? Dan is je bestemming van je rondreis door Australië de bergen. Op de Mount Hotham, Falls Creek en Mount Buller heb je de kans om je ski’s aan te trekken tijdens het rondreizen in dit gebied van Australië, er is namelijk kans dat hier sneeuw valt.

Rondreizen door Australië in de wintermaanden bied dus voor iedereen wat wils: de warmte van de heerlijke zon, koelte en zelfs sneeuw voor de skiërs.

De flora en fauna in Australië

De diversiteit van Australië en de ontelbare mogelijkheden die het prachtige land hierdoor bied is enorm. Tijdens het rondreizen door Australië ga je dan ook prachtige flora en fauna ontdekken. Australië het land die reizigers verschillende landschappen bied van uitgestrekte woestijnen tot subtropische regenwouden zal je versteld doen zetten.

De prachtige flora van Australië

Je rondreis door Australië zal je verteld doen staan als het om de prachtige en unieke flora gaat. Verschillende diverse flora die je nergens ter wereld ga je tegen komen.

Australië met zijn 27.700 plantensoorten laat weer zijn diversiteit zien. Je gaat schitterende bloemen tegenkomen, levende fossielen en een hoop bomen. De Golden Wattle is de bloem die symbool staat voor de flora in Australië. De boom die centraal staat voor de bossen in Australië is de eucalyptusbomen, die bezig maar liefst 80% van alle bossen.

Wil je de grootste bomen in Australië ontdekken ga dan naar het zuidwesten van Western Australia. In de Valley of the Giants vind je reusachtige bomen zoals de tuart-, karri- en de jarra bomen die een historie met zich meebrengen, ze zijn namelijk al 500 jaar oud. Buiten deze boomsoorten vind je nog vele andere speciale bomen in de verschillende bossen van Australië.

De gomboom oftewel: de eucalyptus is de bekendste en meest voorkomende boom in Australië.

In rondreis door Australië ga je ook prachtige wilde bloemen tegenkomen, waaronder de eeuwige madelief. De eeuwige madeliefjes die een kleurig tapijt vormen bedekken de droge gebieden. Meer dan 12.000 bijzondere wilde bloemen kun je bewonderen in Western Australia in de periode van juni tot september.

Wil jij echt iets bijzonder meemaken, dat je maar op één plek in Australië kan zien? Neem dan een bezoekje op het Kangaroo Island tussen eind augustus en midden oktober. Op dit eiland gelegen in zuid Australië ga je tijdens je rondreis door het land 100 verschillende unieke bloemen tegenkomen, die enkel en alleen op dit eiland voorkomen.

Ga jij tijdens de smeltende sneeuw je rondreis doorzetten in Australië op de bergtoppen van de alpenweiden dan wordt je overdonderd door gele craspedia, roze stylidium en prachtige sneeuwmadeliefjes in het zilver en wit. Een werkelijk sneeuwwonder van bloemen.

Let wel op dat al deze unieke wilde bloemen, niet geplukt mogen worden: ze zijn uniek en komen enkel in Australië voor, heb dus respect voor de natuur.

De unieke fauna in Australië

De kangeroe is natuurlijk dier nummer één die je wilt tegenkomen in je rondreis door Australië. Hét icoon van het diverse prachtige land die je gewoon van dichtbij hebt moeten zien. Buiten de lieve kangoeroe vind je nog zo?n 180 andere soorten buideldieren in Australië. De schattige koala beertjes is een ander voorbeeld van de leuke Australische buideldieren.

Dat Australië divers komt zeker terug in de diersoorten die zich hier bevinden. Meer dan 378 diersoorten zijn er te vinden in Australië, 828 soorten vogels, 4000 soorten vissen, 300 soorten hagedissen, 140 soorten slangen, twee soorten slagen en 50 soorten zeezoogdieren. Dat zijn een heleboel dieren en allen uniek in zijn soort. Alle dieren spotten tijdens je rondreis door Australië is natuurlijk onmogelijk. Een bezoekje aan de nationale parken is dan ook een aanrader, hier kom je diverse diersoorten tegen die je in Australië kan vinden. In het wild spotten is een lastigere optie, maar zeker niet onmogelijk.

Neem zo een bezoekje aan de kust van Australië tijdens je rondreis en spot haaien, walvissen, zoetwatervissen, zeehonden en meer.

Het heerlijke eten van Australië

Het typische Australië eten of een typische Australische keuken is er niet, dit door de vele immigranten die naar het prachtige land zijn verhuisd. De diversiteit van Australië is dus ook terug te vinden in het eten van het land.

Wat nog terug te vinden is van het oude Australië is de barbie (een barbecue). De Australische barbie of barbecue is een stuk anders dan wij hem kennen. Hoe wij tijdens onze barbecue ons eigen vlees heerlijk gaar bakken is het in Australië een groot feest. De zogenaamde Australisiche barbie wordt bereid door een kok. Niet een chefkok of een speciale ?barbie kok?, nee er wordt één iemand aangesteld die voor het gehele gezelschap zorgt.

Sta jij te popelen en wil je een barbie meemaken tijdens het rondreizen in Australië, dan kan jouw geluk niet meer op: een barbie wordt niet alleen thuis gehouden. Nee over het hele land ga je picknickplaatsen vinden tijdens je rondreis door Australië waar je met een muntje jouw barbie kan organiseren.

Verder ga je ongewone recepten tegenkomen op de menukaart in restaurants in Australië. Zo moet je er niet versteld van staan dat je tijdens je rondreis emoe, kangoeroe, haai, kameel of krokodil op de menu kaart tegenkomt. Deze aparte gerechten zijn zeker de moeite waard.

Australië een van de meest diverse landen laat je zeker niet vervelen tijdens het rondreizen. Prachtige natuur, bijzondere steden en een diversiteit aan alles dat zijn de kenmerken van je rondreis door Australië.