Rondreizen door Thailand

vakantie thailand rondreizenRondreis naar Thailand boeken? Ben jij op zoek naar de ideale vakantie bestemming en zit je te overwegen om een goedkope rondreis door Thailand te gaan maken? Weet je eigenlijk nog niet zoveel van het land en de cultuur af? Lees dan snel verder, wij vertellen je alles wat je moet weten om een geslaagde en goedkope rondreis door Thailand te maken. 

Boek nu een prachtige rondreis naar Thailand!

Cultuur in Thailand

 • Thailand is het land van de glimlach. De Thai is een van de meest gastvrije mens, zeggen liever geen nee, zien er keurig uit en zullen (bijna) altijd beleefd en vriendelijk zijn naar elkaar en naar jou al toerist.
 • Een totaal andere cultuur dan wij hier in Europa hebben, wat is er eigenlijk niet anders in Thailand? Een immens groot verschil aan cultuur waar je boeken over vol kan schrijven. Wat zijn dan de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden op je vakantie in Thailand?
 • Een belangrijk punt om te weten is dat je nooit maar dan ook nooit het koningshuis mag beledigen tijden je vakantie in Thailand, je voet op een bankbiljet is al genoeg om een zware straf te krijgen.
 • Bij het bezoeken van tempels moet je bedekt zijn tot aan je ellebogen en enkels, anders kom je er ook echt niet in als vrouw zijnde. Als man moet je lange mouwen aan en een lange broek. Is er een Boeddha aanwezig in de tempel trek je je schoenen uit bij binnenkomst. Neem dus de juiste kledij mee op je rondreis naar Thailand als je tempels wilt bezoeken.
 • Buiten Bangkok en op het strand is het not done en soms zelfs illegaal om topless te zonnen. Ook zijn korte broeken boven de knie, topjes en strapless shirts een afrader op het strand en buiten Bangkok.
 • Tijdens je rondreis door Thailand moet je er rekening mee houden dat er een verschil is van vijf uur (later) in de zomer en in de winter is er een tijdsverschil van zes uur later.
 • Voor de vrouw is het belangrijk om te weten dat je nooit naast een monnik mag gaan zitten tijdens in Thailand en als je iets wil overhandigen doe dit altijd via een man.

Het land zelf

Als je naar Thailand op vakantie gaat dan zul je je ogen uitkijken als je gearriveerd bent. Je rondreis door Thailand zal indrukken achterlaten. Parelwitte stranden, bergen, regenwouden, een verbazingwekkende onderwaterwereld, bijzondere dieren en ga zo maar door. Tevens beschikt Thailand over een goed klimaat en vriendelijke mensen. Het is een veelzijdig land met veel bezienswaardigheden dus bedenk vooraf wat je allemaal wilt gaan doen en zien tijdens je rondreis.

Heerlijk en goedkoop eten

De Thai houdt van eten en denkt er dan ook heel de dag aan. Dit zal je ook merken tijdens je rondreis naar Thailand, overal zal je eettentjes vinden en nog een pluspunt: het eten is erg goedkoop en vaak ook gezond in Thailand dus snack er lekker op los.

Het eten in Thailand is spicy wordt er vaak geroepen, je hoeft je gelukkig niet al te veel zorgen maken als je op vakantie bent naar Thailand. Er zijn drie liefhebbende sauzen voor de Thai om het eten ‘spicy’ te maken dit zijn:

 • Nam Plaa, een vissaus die vaak wordt gebruikt voor zout
 • Nam Pla Prik, een vissaus gemaakt van chilipepers
 • Nam Prik, een algemene saus die wordt gemaakt van chilipepers en kruiden

De eetstalletjes die je veel gaat tegenkomen inThailand zien er krakkemikkig uit, maar moet je zeker niet overslaan. Heerlijk eten voor super goedkoop. Hetzelfde geldt voor het eten op night markets, geen lust voor het oog, maar zeker een lust voor je smaakpapillen.

Tijdens je rondreis door Thailand zul je veel gerechten zien die gebaseerd zijn op rijst en noedels. Deze worden aangevuld met altijd verse groenten, verse vis, verse kip of vers vlees. De Thaise gerechten zijn heerlijk door de verse ingrediënten en kruiden en zullen dan ook een ware smaak explosie zijn in je mond.

De taal en handige woorden

De officiële taal van Thailand is Thais of Siamees (is hetzelfde). In Thailand zal je echter vele dialecten te horen krijgen als je gaat rondreizen. Ben je op toeristische plekken tijdens je vakantie in Thailand? Dan zullen sommigen ook goed Engels spreken, vooral de Thai die op een toeristische attractie werkt.

Ben je bang verdwaald te raken in het paradijs Thailand? Geen zorgen, veel straatnamen staan in het Engels aangegeven.

Wil je graag Thais spreken op je vakantie naar Thailand? Dan is het goed om te weten dat het niet alleen om de uitspraak draait, maar meer om de toonhoogte van hoe je praat. Erg ingewikkeld, maar het proberen waard. Wil je graag indruk maken op de Thai tijdens je rondreis in Thailand? Probeer dan een woordje Thais te spreken, de poging tot verdien je al een hoop respect mee.

Handige woorden voor je vakantie Thailand:

 • Mai Phet — Niet Pittig, als je je eten niet te pittig wilt kun je dit aangeven met Mai Phet
 • Sa Wa Di — Hallo
 • Khop Khun — Dank je, de Thai is erg beleeft en stelt het op prijs als jij dit ook bent Khop Khun is een belangrijk woordje om mee te nemen naar je vakantie Thailand
 • Kho Thot — Sorry, excuseer me
 • Bai Bai — Tot ziens
 • Chan Yak Ja Pai — Ik wil naar … gaan, handig om te gebruiken als je in een TukTuk zit of in de taxi
 • Sa Nam Bin — Luchthaven
 • Sa Tha Ni Rot Fai — Treinstation
 • Thou Rai — Hoeveel, in Thai kun je overal onderhandelen, vooral op de markt. Dit is niet erg en is doodnormaal. Met deze woorden kun je je kunsten laten zien op de markt.
 • Phaen Pai — (veel) te duur, ook Phaen Pai is goed te gebruiken als je gaat onderhandelen

Het extreme weer in Thailand

Tijdens je rondreis door Thailand zul je extreem weer tegenkomen. Het is er altijd warm maar dit is niet erg, vele stranden en zeeën zijn er waar je verkoeling kunt zoeken en als je de hoogte in gaat zul je ook temperatuursverschillen voelen. Buiten de extreme hitte kent Thailand ook het extreme regenweer, dit wordt ook wel de moesson genoemd. Houd je van de zon en wil je regen ontwijken? Dan moet je in de droge periode je vakantie boeken naar Thailand. Meer weten over het weer en wanneer je naar jouw wensen jouw perfecte vakantie naar Thailand het best kunt boeken? Neem dan een kijkje bij de weersverwachting van Thailand.