Heb ik een reisverzekering nodig als ik ga overwinteren in het buitenland?

overwinteren buitenlandOverwinteren in het buitenland? Heerlijk ontsnappen aan de kou van Nederland in de winter en de zon in een tropisch warm land opzoeken? Steeds meer Nederlanders kiezen voor deze overwintering in het buitenland. Geen last van een winterdip en alle andere kwaaltjes die de winter met zich meebrengt. Nee je gaat overwinteren in het buitenland, komt fris en fruitig terug én je hebt ook nog eens een heerlijk kleurtje! Maanden overwinteren in de heerlijke winterzon, maar hoe zit dit met je reisverzekering? Heb je een reisverzekering nodig als je gaat overwinteren in het buitenland? En welke reisverzekering voor overwinteren in het buitenland is het beste? Wij geven je tips en advies!

Een reisverzekering afsluiten als je gaat overwinteren

Ben jij van plan om te gaan overwinteren in het buitenland deze winter? Dan is een reisverzekering iets wat je zeker moet afsluiten als je lang verblijf in het buiteland hebt. Of je nou gaat overwinteren in Marokko, Spanje, Frankrijk of misschien wel Zuid-Afrika, een reisverzekering is van noodzaak als je maanden lang heerlijk naar de winterzon gaat.

Ga je overwinteren voor maximaal zes maanden? Dan is een doorlopende reisverzekering genoeg om zes maanden lang heerlijk te genieten van de winterzon. Stel je reisverzekering zo samen dat je verzekerd bent voor de nodige dingen. Wil je goedkoop overwinteren dan kun je alleen voor de basis elementen kiezen van de doorlopende reisverzekering. Wil je geen risico nemen tijdens je overwintering? Dan kies je voor aanvullingen.

Ga je langer dan zes maanden de winterzon opzoeken? Overleg dan met je verzekeraar wat je mogelijkheden zijn, vaak kun je iets regelen of je verzekeraar heeft een oplossing. Check ook alle details met je zorgverzekeraar zodat je niet voor verrassingen staat tijdens het overwinteren in Spanje bijvoorbeeld.

Wat moet je verzekeren tijdens je overwintering?

Als je gaat overwinteren ben je natuurlijk een langere tijd van huis. Je gaat niet zomaar naar de winterzon om van een heerlijke vakantie te genieten. Nee, je gaat overwinteren en de kou vermijden in Nederland. De zaken die wij je aanraden om te verzekeren als je gaat overwinteren zijn onder andere:

  • Hulpverlening
  • Bagagedekking
  • Aanvullende medische kosten

Een goede reisverzekering dekking is nodig voor je overwintering. Zorg ervoor dat je een goede dekking van je reisverzekering hebt en jij kan zorgeloos gaan genieten van de winterzon. Heerlijk overwinteren, wij wensen je veel plezier!