Vliegen met baby

vliegen met babyVliegen met je baby kan erg spannend zijn. Voor het eerst op vakantie met de baby: spannend en een nieuwe ervaring. Maar waar moet je op letten als je met de kleine in het vliegtuig stapt en wat moet je meenemen op vakantie? Wij geven je een aantal handige tips wanneer je gaat vliegen met een baby

Voordat je gaat vliegen met een baby

Als je gaat vliegen is het belangrijk dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de baby. Check daarom altijd voor de zekerheid voor je vlucht welke reisdocumenten je baby dient te hebben bij de vliegmaatschappij waarmee je vliegt. Zo komen jullie niet voor onverwachte verrassingen te staan wanneer je gaat vliegen met je baby. 

Op vakantie met kinderkorting? Vliegtickets voor baby’s gaan vaak gepaard met flinke kortingen. Een korting van 90 procent op een regulier ticket voor baby’s is gebruikelijk. Bedenk wel van tevoren dat bij normale vluchten de baby op schoot zit bij een ouder. Bij rustige vluchten kan de cabinecrew een stoel naast de ouder vrijmaken als deze beschikbaar is, maar dit is niet standaard. 

Vliegen met baby’s: waaraan moet je denken tijdens de vlucht?

Tijdens een vakantie met je baby kan het koud zijn in het vliegtuig, neem daarom voor jezelf en de baby een extra trui of dekentje mee. Ook kan het vliegen pijn doen aan de oortjes van het kleintje. Zorg daarom dat je een speentje bij je hebt en zijn of haar favoriete knuffel, zodat je de baby kan kalmeren indien nodig. Het slaap- en eetritme van de baby kan tijdens een vlucht ook verstoord raken. Zorg in ieder geval dat de baby op de gebruikelijke tijden eet en drinkt, zodat het eetritme in ieder geval hetzelfde blijft. Het cabinepersoneel helpt graag met het opwarmen van het flesje of het eten voor je baby. Zo hoeft de baby tijdens de vlucht niet te wennen aan ander eten, maar krijgt hij of zij haar eigen voedsel. Dankzij een Maxi-Cosi of reiswieg kan de baby in een vertrouwde omgeving liggen of slapen in het vliegtuig. Vind hier nog meer handige tips voor als je op vakantie gaat met baby’s. Voorbereid op een kindvriendelijke vakantie gaan met een baby is namelijk wel zo fijn. Maak daarom je persoonlijke checklist, zodat jij onbezorgd kan gaan vliegen met de baby. 

Gerelateerde artikelen