Vijf goedkope zonvakanties op een rij

goedkope zonvakantieWordt het een zonvakantie aan de Costa del Sol, of toch een safari in Afrika, overal loop je landgenoten tegen het lijf. Nederlanders staan bekend als een reislustig volk. Maar naast de behoefte van de meeste Nederlanders om minimaal één keer per jaar op vakantie te gaan, hebben zij nog een belangrijke overeenkomst, namelijk: Nederlanders gaan graag goedkoop op zonvakantie.

We gaan dus graag op vakantie, maar wel op een goedkope vakantie. En aangezien de meeste Nederlanders voor een zonvakantie kiezen, hebben wij vijf goedkope zonvakanties, binnen en buiten Europa, op een rijtje gezet.

Boek hier je goedkope zonvakantie

Turkije

Veel Nederlanders kiezen voor een goedkope zonvakantie naar Turkije, omdat Turkije bekend staat om zijn zeeklimaat, met milde winters, warme zomers en weinig neerslag in de zomermaanden. Hier vindt de zonaanbidder vrijwel altijd wat hij zoekt. Lang geleden werden Nederlandse toeristen getrokken door de lage prijzen in Turkije. En nog steeds behoort Turkije tot de goedkopere vakantielanden. Dit omdat vliegen naar Turkije vaak al heel voordelig is. Maar ook is de all-inclusive formule vaak van toepassing op vakanties naar Turkije, waarbij je het verblijf in één keer betaalt en daarna vrijwel geen kosten meer hoeft te maken. Dit maakt Turkije een goedkope zonvakantie.

Curaçao

Curaçao is vooral geliefd door zijn tropische savanneklimaat. Maar Curaçao is meer dan alleen een prettige zonbestemming. Door de invloed van de Nederlanders op het eiland is er een stukje Nederland in de tropen ontstaan. Een goedkope zonvakantie naar Curaçao lijkt voor veel mensen echter niet mogelijk. Maar dat is het wel degelijk.

Regelmatig vind je last minute aanbiedingen van een vlucht inclusief accommodatie voor een aantrekkelijke prijs. Voor een goedkope zonvakantie naar Curaçao kun je dus beter even wachten met boeken tot je een interessante aanbieding voorbij ziet komen. Ook scheelt het om niet naar specifieke data te kijken, maar ook naar dagen er omheen. Het kan je een hoop geld schelen om een beetje flexibel te zijn in de data. Nog een optie is om naar vluchten te kijken die vanaf andere luchthavens vertrekken, zoals Brussel of Frankfurt, of vluchten met een tussenstop.

Portugal

Portugal past goed in het rijtje van goedkope zonvakanties. Dit omdat het grootste deel van Portugal, met uitzondering van het noorden, een mediterraan klimaat heeft met warme droge zomers. Echter behoort Portugal tot een van de armste landen van Europa, wat een reis naar Portugal een geschikte goedkope zonvakantie maakt.

Griekenland

Van de landen die getroffen zijn door de crisis is Griekenland natuurlijk het bekendste land. Dit maakt Griekenland een populaire goedkope zonnige bestemming. Reizen naar Griekenland zijn altijd al goedkoop geweest, net als hotelkamers en maaltijden. Maar door de crisis zijn deze nog verder in prijs gezakt. Zo zijn tickets voor veerboten in prijs verlaagd en is de btw op accommodaties van 11 procent naar 6,5 procent gegaan. Dus ben je op zoek naar een goedkope zonvakantie, Griekenland is zeker een geschikte optie.

Bulgarije

Bulgarije is een prachtig land met lange zandstranden, levendige boulevards, ruige natuur én lage prijzen. Bulgarije is een vakantiebestemming die in opkomst is, waardoor de prijzen vergeleken met Nederland erg laag zijn. Door het gematigde landklimaat is het ‘s zomers heerlijk warm in Bulgarije. Naar Bulgarije vlieg je met een low-budgetmaatschappij heel goedkoop vanaf vliegveld Weeze, even over de grens bij Nijmegen. Bulgarije is de ideale vakantiebestemming voor mensen die alles erop en eraan willen, maar niet veel geld willen uitgeven.

 

Gerelateerde artikelen