India en Nepal: rondreizen met magie

rondreis india en nepal, rondreis india, rondreis nepal, india en nepal

Een rondreis door Nepal en India, heb je daar voor gekozen? Dan staat er een reis vol magie op je te wachten. Nepal en India hebben beide verschillende belevingen en bezienswaardigheden te bieden. Het zijn beide grote landen, dus waar moet je zeker geweest zijn en hoe ga je deze rondreis door Nepal en India aanpakken? Hier vind je hulp om tot antwoorden te komen op deze vragen voor je rondreis door India en Nepal.

Rondreis India en Nepal met een groep

Als je gaat beginnen aan je rondreis India en Nepal staat je een reis te wachten met eeuwenoude tempels, sprookjesachtige steden en een magische cultuur. De grootste tip die gegeven kan worden is om met een groepsreis te gaan.

Er is veel te bezichtigen tijdens je rondreis Nepal en India en de twee landen bieden allebei totaal andere bezienswaardigheden van de koude bergtoppen van de Himalaya tot bloedhete woestijnen. Met een reisleider en een groep ben je gegarandeerd van een reis vol amusement en zul je alle mystieke, prachtige en avontuurlijke bezienswaardigheden en plekjes van India en Nepal zien.

Boek je rondreis door India en Nepal

Rondreis India en Nepal: wat hebben de landen te bieden?

Nepal en India brengen een wereld van verschil in vergelijking met Nederland, maar ook met elkaar. Wat zij nou de verschillen en kenmerken van de landen?

Geografie

  • Nepal: bergachtig in het grootste deel van het land, minder bergachtig in het zuiden
  • India: in het noorden berachtig, westen Tharwoestijn en in het zuiden vind je het grote plateau, het hoogland Dekan

Klimaat

  • Nepal: in Nepal vind je verschillende klimaatzones. Dit zijn het hooggebergteklimaat in de Himalaya en het subtropische klimaat langs de grens van India
  • India: in India vind je ook verschillende klimaatzones. In het zuiden is er een tropisch klimaat, het noorden bevindt zich in een gematigd klimaat en in een groot deel van India kom je het moessonklimaat tegen

Religie

  • Nepal: in Nepal is meer dan 80% Hindoeïstisch en een klein gedeelte Boeddhistisch
  • India: in India is ook meer dan 80% HindoeÏstisch en een klein gedeelte behoort tot de Islam

Eten

  • Nepal: in Nepal zal veel Dal Bath Tarkari tegenkomen. Dit is een typisch nationaal gerecht, wat bestaat uit rijst, linzensoep en curry van groenten
  • India: in India kom je veel rijst en granen tegen. Deze zijn vaak gekruid met specerijen van verse kruiden. De bekendste gerechten zijn: Curry, Tikka en Kofta met rijst of vers brood

De perfecte rondreis India en Nepal boeken

Er zijn veel aanbieders in Nederland die je een magische rondreis door deze verschillende landen aanbieden. Welke rondreis moet je nou boeken en hoe ga je dit aanpakken? Veel rondreizen door India en Nepal zullen je veel dezelfde, maar ook verschillende hoogtepunten aanbieden. Op veel sites vindt je een overzicht van de bezienswaardigheden die je zal bezoeken in de rondreizen door India en Nepal, zo zal de roze stad van India er vaak bijzitten, de bijzondere wilde parken in Nepal en bezoekjes aan fantastische tempels. Je zal kennis maken met de verschillende culturen en verschillende landschappen, van bergen tot woestijnen en van rijkdom en armoede in de rondreizen die je zal tegen komen. Vaak staat ook de rondreis uitgestippeld en kan je precies zien wat je per dag gaat doen.

De prijzen van de rondreizen liggen ongeveer rond dezelfde prijs, het ligt eraan hoelang je gaat en wanneer. Het hoogseizoen voor deze rondreizen is rond oktober, dit de periode van de droge periode.

De aanrader van de duur is minimaal twee of drie weken wil je echt de mooiste plekken van de landen zien. Als je korter wilt rondreizen zul je waarschijnlijk beperkt worden tot de koninklijke driehoek, ook heel bijzonder maar er zijn nog zoveel andere mooie plekken te bezichtigen tijdens je rondreis India en Nepal. Bij sommige aanbieders heb je ook de keuze om een bepaald deel van het land te zien.

Je eigen keuzes vaststellen voordat je gaat rondneuzen is dus een tip, maar ook afwegen en kijken wat welke aanbieder te bieden heeft voor je rondreis door India en Nepal.