Welke rugzak voor backpack vakantie?

welke rugzak backpack vakantieHeb je een goede rugzak nodig voor een actieve backpack vakantie? Een backpack voor op vakantie is erg fijn, vooral wanneer je een actieve vakantie tegemoet gaat. De rugzak zal overal mee naartoe genomen worden en je kunt het er niet bij hebben dat deze onderweg stuk gaat.

Je moet als het ware blind op je rugzak voor backpack vakantie kunnen vertrouwen. Koop daarom niet de eerste de beste backpack die je tegenkomt, maar zorg er voor dat de backpack die je aanschaft van goede kwaliteit is.

Backpack vakantie

Wanneer je een goede en kwalitatieve backpack voor je vakantie aan wilt schaffen, zul je waarschijnlijk niet goedkoop uit zijn. Laat je niet verleiden tot die goedkopere backpack voor je vakantie! Het is belangrijk dat je backpack stevig is en onderweg niet stuk gaat. Je kunt daarom beter goed investeren in de backpack vakantie in plaats van onderweg met de gebakken peren te zitten omdat je backpack het begeven heeft.

Waar opletten bij backpack rugzak

Deze zaken moet je op letten, bij het kopen van een backpack:

 • Voorkom dat je tas te groot is
 • Laat hem goed aansluiten op je lichaam
 • Touwtjes, extra ritsjes, leuk! maar het gaat vaak tijdens het reizen kapot
 • Veiligheid, voorkom dat mensen makkelijk iets uit je rugzak kunnen halen als je loopt
 • Zorg dat je rugzak spatwaterdicht is
 • Zorg dat er geen naden of kieren aan de bovenkant of onderkant zitten om vocht buiten te houden
 • Koop een stevige rugzak
 • Let op het gewicht, als je gaat backpacken wil je graag ligt reizen.

Soorten backpack rugzakken

Er zijn veel verschillende soorten rugzakken die je kunt kopen voor je backpack vakantie. Toch is een echte backpack voor een backpack vakantie het meest geschikt. Een backpack vakantie is namelijk erg actief en de rugzak voor deze vakantie moet inhoudelijk ruim zijn, maar ook kwalitatief goed. De beste rugzak voor een backpack vakantie is daarom echt de backpack!

Wat moet je meenemen

Wanneer je gaat backpacken moet je vaak compact reizen, ben je veel van lokatie aan het veranderen daarom is het verstandig om goed te letten op wat je mee gaat nemen. Wij helpen reizigers met de beste backpack vakantie checklist die er is. Daarop staat precies wat je wel en niet mee moet nemen op je backpack avontuur. Maar natuurlijk moet je ook de volgende dingen niet vergeten:

 • Goede wandelschoenen
 • Lichtgewicht handdoek
 • Een rolletje tape, ideal voor als je jas / tas of wat dan ook kapot gaat
 • Een kleine lichte zaklamp
 • Een multifunctionele oplader
 • Een gopro?
 • En meer… zie de checklist

Merken rugzakken

Er zijn verschillende merken rugzakken die je kan kopen. Bij het kopen van een bepaald type merk rugzak moet je je altijd goed laten informeren. Een rugzak moet goed aansluiten op je lichaamshouding en sommige rugzakken hebben ook speciaal materiaal voor bijzondere omstandigheden zoals jungle of juist woestijn. Merken die vaak gebruikt worden voor een vakantie zijn: The North Face of Eastpak

Belangrijke punten

Wanneer je een rugzak gaat kopen voor het backpacken zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Zo is het erg belangrijk dat je een goede rugzak neemt. Tevens is het van belang dat de rugzak bij jou en jouw reis past. Kijk bijvoorbeeld of je geen last van je rug krijgt wanneer de rugzak vol zit en of je het gewicht goed op je heupen kan dragen in plaats van op je rug.

Formaat en gewicht

Voor het backpacken is het verstandig om een rugzak te nemen met een inhoud tussen de 50 en 70 liter. Sommige rugzakken kan je gemakkelijk groter of kleiner maken door ritsen of bandjes. Het gewicht van een rugzak voor het backpacken is realistisch gezien vaak tussen de 12 en 17 kilo wanneer deze geheel is ingepakt.

Waterdicht

De meeste rugzakken zijn niet waterdicht en dit is natuurlijk wel handig wanneer je gaat backpacken. Daarvoor heb je gelukkig een regenhoes die je gemakkelijk over je rugzak heen kan doen. Zo zijn al je spullen goed beschermd tegen het water!

Rugzak aanschaffen

Wanneer je een rugzak voor het backpacken gaat aanschaffen moet je hier ruim de tijd voor nemen. Het is niet verstandig om op het laatste moment nog snel een rugzak te kopen. Je moet namelijk zeker weten dat je met deze rugzak lange afstanden kan afleggen, zonder dat je last krijgt van je rug of schouders. Door op tijd een goede rugzak voor het backpacken te kopen ga je goed voorbereid op vakantie en kan je alle spullen veilig meenemen in je rugzak. Andere belangrijke dingen die je niet mag vergeten vind je op de handige checklist voor backpacken!