Goedkope zonvakantie Egypte

goedkope zonvakantie egypteEgypte is een prachtig land voor een goedkope zonvakantie. Je geniet er van de mooiste resorts, het heerlijke klimaat en de prachtige omgeving. In Egypte vind je een overvloed aan historie, cultuur, stranden met een prachtige zee en een weerklimaat waarin de zon altijd schijnt. 

Rondom de prachtige Rode Zee bevinden zich de belangrijkste toeristische bestemmingen. Tijdens een goedkope zonvakantie naar Egypte geniet je van het heldere azuurblauwe water met aangename temperatuur, waar je tevens geweldig kan snorkelen en duiken. Maar naast heerlijk weer en mooie stranden kan je tijdens een goedkope zonvakantie in Egypte ook genieten van mooie bezienswaardigheden. Je beleeft het allemaal tijdens een goedkope zonvakantie in Egypte!

Boek hier je vakantie naar Egypte!

Genieten aan de Rode Zee

De meeste accommodaties voor een goedkope zonvakantie naar Egypte bevinden zich aan de Rode Zee. Hier vind je veel Europese toeristen, maar ook Arabieren. De Rode Zee staat bekend vanwege het heerlijke warme en heldere azuurblauwe water. De populairste accommodaties voor een goedkope zonvakantie in Egypte aan de Rode Zee zijn toch wel Hurghada, Sharm-el-Sheikh en El Gouna. 

De Rode Zee is de ideale plek om te leren duiken tijdens een goedkope zonvakantie in Egypte. Je vindt er prachtige koraalriffen en bijzonder zeeleven, welke tot de mooiste in de wereld behoort. Naast duiken en snorkelen zijn er genoeg andere watersporten te beoefenen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon genieten van het strand en het heerlijke weer in Egypte!

Bezienswaardigheden Egypte

Wanneer je op vakantie gaat naar Egypte zijn er een diverse bezienswaardigheden die je eigenlijk moet zien. Zo kan een bezoekje aan de piramides tijdens een goedkope zonvakantie naar Egypte niet ontbreken. Deze indrukwekkende bezienswaardigheden vind je op verschillende plekken in Egypte, maar de beroemdste vind je op een kleine afstand van de Egyptische stad Gizeh. Deze piramides worden ook wel de Piramides van Gizeh genoemd. Hier vind je tevens de Sfinx van Gizeh. Een bezoekje aan deze piramides is een echte aanrader!

Een andere bekende historische locatie in Egypte is de Vallei der Koningen. De Vallei der Koningen is een enorme begraafplaats van de Egyptische koningen, ook wel farao’s, uit de periode van 1500 tot 1000 voor Christus. Onder andere de bekende farao Toetanchamon ligt hier begraven. Tijdens een goedkope zonvakantie naar Egypte mag een bezoek aan de Vallei der Koningen dan ook niet ontbreken.

Ten slotte heb je nog de Egyptische stad Luxor. Luxor ligt aan de Nijl en was vroeger de hoofdstad van Opper-Egypte. Het middelpunt van deze stad wordt gevormd door een enorme tempel: de Tempel van Luxor. Tevens kan je in Luxor terecht voor een hapje en een drankje. In deze gezellige stad vind je genoeg vermaak. Een bezoek aan de stad Luxor is dan ook zeker een aanrader wanneer je kiest voor een goedkope zonvakantie in Egypte!

Gerelateerde artikelen