Vervroegd vakantie afbreken, wordt dit vergoed?

vervroegd vakantie afbreken, vakantie afbreken vergoeden, Vervroegd je vakantie afbreken is nooit leuk, maar waar je wel aan moet denken is of je vervroegd vakantie afbreken vergoed wordt. Zal je reisverzekering dit dekken? Of heb je een andere verzekering hiervoor nodig?

Je zal waarschijnlijk heel andere dingen aan je hoofd hebben dan eraan denken als je vervroegd je vakantie afbreekt of er iets vergoed wordt of niet. Daarom hebben wij dit handige artikel geschreven. Wij vertellen alles over vergoeding als je je vakantie vervroegd moet afbreken.

Je vakantie vervroegd afbreken

Je hebt je vakantie geboekt, je bent heerlijk aan het genieten of je leeft er al helemaal naartoe, maar dan gebeurt er iets en jij moet je vakantie vervroegd afbreken. Dubbel pech, je vakantie gaat niet meer (compleet) door en je krijgt last van financiële schade. Je bent, of al je geld kwijt, of misschien maar een gedeelte. Daarom is het goed om te weten of het vervroegd afbreken van je vakantie vergoed wordt.

De annuleringsverzekering

Heb jij alleen een reisverzekering afgesloten? Een korte reisverzekering of een doorlopende reisverzekering? Bij beide gevallen zit een vakantie vervroegd afbreken niet in de dekking van de reisverzekering. Als je het risico niet wilt lopen van financiële schade als je je vakantie vervroegd moet afbreken, dan is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is vooral aan te raden als je een grote reis gaat maken. Als je bijvoorbeeld gaat rondreizen door een uniek land heb je daarvoor waarschijnlijk veel moeten sparen en het risico nemen om het geld kwijt te raken door een vervroegde vakantie afbraak is te groot.

Zorg er dus voor dat je een reis- en annuleringsverzekering afsluit als je op vakantie gaat! Zo zorg jij ervoor dat als je vervroeg je vakantie afbreek dat dit vergoed wordt.

Wanneer dekt een annuleringsverzekering?

Als je een annuleringsverzekering afsluit is het natuurlijk belangrijk om te weten wanneer deze een vervroegd afgebroken vakantie vergoed. Wij geven enkele voorbeelden van gebeurtenissen wanneer een annuleringsverzekering een vervroegd afgebroken vakantie (gedeeltelijk) vergoed. De volgende situaties zullen gedeeltelijk of helemaal vergoed worden door de annuleringsverzekering:

  • Is een familielid van de verzekerde in de 1e of 2e graad overleden, levensgevaarlijk ziek of een levensgevaarlijk ongevalsletsel opgelopen? Dan wordt een vervroegd afgebroken vakantie vergoed. Mits er een oordeel van de arts als bewijs getoond kan worden.
  • Als eigendom van de verzekerde of het bedrijf waar de verzekerde werkzaam is is beschadigd door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig beschadigd is en de aanwezigheid van de verzekerde nodig is. Dan valt de vervroegd afgebroken vakantie ook in de dekking van de annuleringsverzekering
  • Hetzelfde geldt voor het verblijf van de verzekerde in het vakantieland. Hiervoor geldt wel dat de eigenaar/verhuurder een vergoeding voor het verblijf weigert.
  • Is de verzekerde zwanger en is dit medisch vastgesteld door de behandelend arts/ specialist dan kan de vakantie vervroegd afgebroken worden en valt dit binnen de annuleringsverzekering
  • Overlijdt het huisdier bijvoorbeeld je hond of kat van de verzekerde of wordt het huisdier levensgevaarlijk ziek binnen 7 dagen voor de reis? Dan kan de vakantie vervroegd afgebroken worden en wordt dit vergoed. Ga je op vakantie met je huisdier dan kan je een huisdier reisverzekering afsluiten

Let op: heb je negatief reisadvies en moet je vervroegd je vakantie afbreken, dan wordt dit niet vergoed!

Wie zijn er verzekerd op een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering verzekerd iedereen die op de polis staan. De meereizende gezinsleden die op de polis staan worden dus ook meeverzekerd en wordt de vervroegd afgebroken vakantie ook voor vergoed. Check dus van te voren wie er allemaal op je polis staan als je een annuleringsverzekering gaat afsluiten.

Vervroegd vakantie afbreken laten vergoeden, check goed je verzekeringen!