Wanneer kan ik het beste een reisverzekering afsluiten?

reisverzekering afsluiten, wereldkaart, wanneer reisverzekering afsluitenWanneer kan je het beste een reisverzekering afsluiten? Dat is een goede vraag om je af te vragen. Het is namelijk niet altijd nodig om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer moet je dan wel een reisverzekering afsluiten en waarvoor is een reisverzekering nodig? Wij hebben alle belangrijke punten over een reisverzekering afsluiten voor je op een rijtje gezet.

Na hoeveel tijd een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan je het beste zo snel mogelijk doen nadat je je vakantie of rondreis hebt geboekt. Een reisverzekering afsluiten net na de boeking van je vakantie is goed voor een paar redenen:

 • Zo vergeet je de reisverzekering niet af te sluiten. Als je je reis net hebt geboekt ben je bezig met je vakantie en zal je ook aan je reisverzekering denken. Sluit je je reisverzekering niet meteen af na de boeking? Dan heb je de kans om het helemaal te vergeten, omdat je er dan niet meer mee bezig bent. Sluit dus zo snel mogelijk je reisverzekering af na de boeking van je vakantie
 • Een annuleringsverzekering, wil je een annuleringsverzekering afsluiten? Dan moét je binnen maximaal 7 dagen na de boeking van je reis een reisverzekering afgesloten hebben, anders kom je niet aanmerking voor een annuleringsverzekering
 • Het is snel gebeurt, een reisverzekering afsluiten is snel gebeurt als je weet welke reisverzekering je nodig hebt. Het is een zaak die (meestal) moet gebeuren en je kan hem maar zo snel mogelijk afgewerkt hebben. Zo kan jij met een gerust hart naar je vakantie uitkijken: alle nodige dingen zijn geregeld

Houd deze tips voor het afsluiten van je reisverzekering in je achterhoofd. Zo ga jij een heerlijke vakantie tegemoet!

Wanneer een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering hoef je niet altijd af te sluiten. Wanneer moet je wel een reisverzekering afsluiten? Een reisverzekering afsluiten doe je als je buiten Nederland op vakantie gaat. Ga je binnen Nederland op vakantie? Dan hoef je dus géén reisverzekering af te sluiten!

Een reisverzekering afsluiten als je naar het buitenland gaat wordt zeer aangeraden. Gebeurt er namelijk iets op je vakantie? Dan kunnen de kosten gauw oplopen. Het risico dat je misschien wel met een gipsvlucht naar huis moet, wil je niet lopen, deze kosten kunnen namelijk al 3000 euro zijn!

Ga je naar het buitenland zorg er dan voor dat je op tijd een reisverzekering afsluit. Let er wel op dat als je op wintersport gaat je een speciale wintersport verzekering af moet sluiten. Dit omdat vele reisverzekeringen geen ongelukken bij extreme sporten dekt. Ben jij van plan om te gaan overwinteren? Dan zal een doorlopende reisverzekering ook niet voldoende zijn. Het is belangrijk om dan te overleggen met je verzekeringsmaatschappij voor een lang verblijf in het buitenland wat de mogelijkheden zijn voor verzekering.

De voordelen van een reisverzekering

 • Personenhulp van de alarmcentrale
  Stel, je struikelt en breekt je been. Als verzekerde bel je dan de hulplijn van je reisverzekering. Zij zoeken bijvoorbeeld de beste arts voor je. Of ze regelen je terugreis als dat nodig is.
 • Diefstal? Je reisverzekering dekt het vaak
  Portemonnee gestolen? Een reisverzekering met bagagedekking vergoedt de schade (mits je aangifte doet). En als je een gelddekking afsluit, krijg je zelfs je gepinde geld vergoed.
 • Een reisverzekering dekt ook andere schade
  Je beschadigt per ongeluk de kookplaat in je vakantiehuis. Dure grap? Sommige reisverzekeringen dekken ook schade aan het vakantieverblijf.
 • Kinderen gratis op de reisverzekering
  Ga je met je gezin op reis? Op een goede reisverzekering zijn jonge kinderen (bijvoorbeeld t/m 5 jaar) vaak gratis meeverzekerd.