Kinderen op wintersport

Kinderen op wintersportEen grappig gezicht, al die klasjes met dreumesen die de berg af komen. Een paar jaar later is het zelfs bewonderenswaardig hoe goed kinderen uit het platte Nederland kunnen skien! Dat levert heerlijke familievakanties op waarbij je samen mooie tochten kunt maken.

Kinderen mee op wintersport? Let op de volgende dingen!

Wij krijgen veel vragen van ouders, wanneer hun kinderen goed verzekerd zijn? Bij Europeesche werken echte liefhebbers, en wij willen als ware wintersportliefhebbers graag met onze kinderen skiën. Daarom zijn kinderen bij ons goed meeverzekerd. Wij hebben een reisverzekering met Wintersport dekking, die als upgrade geldt voor de dekkingen als geneeskundige kosten en bagage tijdens een wintersportvakantie. Dit zijn antwoorden op de meest gestelde vragen;

  • Zijn kinderen meeverzekerd als we op wintersport gaan? Bij onze Doorlopende Reisverzekering zijn de kinderen meeverzekerd als ze op uw polisblad staan. Heeft u ze aangemeld voor hun 5e verjaardag, dan blijven ze gratis meeverzekerd zolang ze thuis wonen. Ook bij een Kortlopende Reisverzekering zijn kinderen onder de 5 jaar gratis meeverzekerd. U kunt alle meereizende kinderen aanmelden bij het afsluiten van de Kortlopende Reisverzekering. Wij rekenen dan alleen premie voor kinderen vanaf 5 jaar.
  • Zijn kinderen die meegaan zijn met een skiklas verzekerd? Ja, zolang de lokale regels worden gevolgd, zijn ze verzekerd.
  • Vanaf welke leeftijd zijn kinderen verzekerd op de skipiste? Iedereen is verzekerd op de skipiste. Extreem hoge risico’s zijn niet verzekerd. Zoals het negeren van een verbod of waarschuwing op of rond de piste, het skiën bij uitzonderlijk slecht weer. Maar wij gaan er van uit dat ouders zichzelf en hun kinderen niet in deze omstandigheden zullen brengen.
  • Mogen kinderen alleen van de piste af? Ja, zolang de lokale regels worden gevolgd, zijn ze verzekerd.

Ben jij al doorlopend verzekerd? Controleer jouw verzekering hoe goed jouw kinderen zijn verzekerd. Valt dit tegen, stap dan over voor je vakantie begint;

  1. Controleer de looptijd. In veel gevallen is sprake van een looptijd van 1 jaar bij afsluiten van een contract of abonnement. Daarna is meestal sprake van 1 maand opzegtermijn.
  2. Bij veel verzekeraars kan je op hun site jouw verzekering opzeggen. Lukt dit bij jou niet, gebruik dan www.opzeggen.nl. Vul hier jouw gegevens in en download een kant en klare opzegbrief. Verstuur deze per post of e-mail.
  3. Sluit op www.europeesche.nl een complete reisverzekering. Laat deze ingaan wanneer je huidige verzekering afloopt of op de eerste reisdag van de eerstvolgende vakantie. Kies wat je nodig hebt en ga onbezorgd op reis.
  4. Bereid je vakantie goed voor door een wintersport checklist te maken!

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]