Wat dekt een reisverzekering?

reisverzekering dekkingWil je weten wat een reisverzekering dekt? Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten voor vakantie is het handig om te weten wat de reisverzekering allemaal dekt. Op deze manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer er iets gebeurd. 

Verschillende soorten dekkingen

Er zijn verschillende soorten dekkingen wat reisverzekeringen betreft. Zo kun je buiten een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kiezen uit een dekking. Je hebt vaak drie varianten wat de dekking van een reisverzekering betreft, dit zijn: 

  • Nederlanddekking
  • Europadekking
  • Werelddekking

De verschillende namen van de dekkingen geven al een beetje aan wat de reisverzekering dekt. Zo dekt de Nederlanddekking het binnenland en soms ook dagtrips naar het buitenland. De Europadekking dekt alle landen die binnen Europa vallen. Vaak zitten hier ook wat niet-Europese landen aan de Middellandse Zee bij maar dit moet je even navragen bij je reisverzekeraar. Wanneer je kiest voor Werelddekking ben je overal ter wereld verzekerd. 

Direct een reisverzekering afsluiten

Extra verzekeringen

Het is mogelijk om, buiten je reisverzekering, nog voor extra verzekeringen te kiezen. Denk aan dekking voor medische kosten, bagage of contant geld. Vaak is het ook belangrijk dat je jezelf extra verzekerd wanneer je een gevaarlijke sport gaat beoefenen. Denk hierbij aan duiken, bungeejumpen of een wintersportactiviteit.