Lang verblijf in het buitenland, welke verzekering?

lang verblijf reisverzekeringTijdens een lang verblijf in het buitenland is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering verzeker je jezelf voor risico’s die je niet kan of wil dragen tijdens je vakantie. Wij helpen je in dit artikel met het uitzoeken van de beste reisverzekering voor jouw reis!

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering dekt extra kosten die worden gemaakt tijdens een reis door onverwachte gebeurtenissen. De verzekeraar is het aanspreekpunt in geval van schade en zorgt ook nog eens voor bijvoorbeeld medische ondersteuning in het buitenland en eventueel de terugkeer naar Nederland, indien dit nodig is. Vooral tijdens een lang verblijf is zo’n verzekering handig, omdat je dan aan alleen een zorgverzekering niet genoeg hebt. Deze vervalt namelijk vaak, afhankelijk van de tijd dat je in het buitenland bent.

Direct een reisverzekering afsluiten

Maar loopt het allemaal in een keer anders dan je had verwacht, dan zorgt een reisverzekering ervoor dat je er niet alleen voor komt te staan. Zij vergoeden onverwachte kosten en geven je advies en ondersteuning als jij dat nodig hebt!

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering afsluiten voor een lang verblijf in het buitenland is heel handig. Een reisverzekering dekt namelijk een aantal belangrijk dingen, zoals:

  • hulpverlening in het buitenland
  • vergoeding van gemaakte extra kosten vanwege onverwachte gebeurtenissen
  • terug keer naar Nederland, indien nodig

De meeste reisverzekeringen bieden een basisdekking, welke je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen. 

Kortlopende en doorlopende verzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering voor een lang verblijf in het buitenland heb je de keuze uit een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Als je vaak een lang verblijf in het buitenland hebt, is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Is dit lange verblijf eenmalig en ben je niet van plan om vaak op vakantie te gaan, dan kan je beter kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Deze kan je afsluiten en laten ingaan op de datum dat je vertrekt naar het buitenland en weer laten eindigen na afloop van de reis. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch en je betaalt maar eenmalig een premie.

Het hangt dus heel erg af van de soort reis en je reisgedrag welke soort reisverzekering nou het beste bij jou past. Ga dus zelf alle punten na en bedenk zo welke reisverzekering het beste bij jou past! 

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]