Auto in het buitenland gestolen, wat nu?

auto gestolen in het buitenland wat nu, wat te doen bij gestolen auto in buitenland, auto buitenland, auto, vakantie, auto vakantie,Is je auto gestolen in het buitenland, wat nu? Je bent heerlijk op vakantie aan het genieten en na een lange dag genieten ga je terug naar de auto, vol verbazing staat je auto er niet meer.

Je gaat zoeken, maar dan komt het besef: de auto is gesloten. De paniek slaat doen en het enige waar je aan kan denken: wat moet ik doen als mijn auto in het buitenland wordt gestolen?

Wat kunt je doen als uw auto in het buitenland is gestolen?

Je auto is in het buitenland gestolen, het belangrijkste wat je moet doen is vooral rustig blijven. Er zijn een aantal stappen belangrijk als je auto in het buitenland is gestolen. Is je auto in het buitenland gestolen onderga dan de volgende stappen:

 1. Aangifte doen, het is belangrijk als je auto in het buitenland is gestolen om zo snel mogelijk aangifte bij de plaatselijke politie te doen. Ga je aangifte doen neem dan het kentekenbewijs mee en relevante informatie over de auto.
 2. Diefstal melden, hebt je aangifte gedaan? Meldt de diefstal van uw auto dan telefonisch bij de ambassade of consulaat.
 3. Het Schengenland, wordt je auto gestolen in een Schengeland? Dit zijn landen waartussen geen grenscontrole voor personen plaatsvindt. Dan zorgt het land ervoor dat je gestolen auto in het gehele Schengengebied wordt gesignaleerd. Bij de terugkomst in Nederland is het belangrijk om zo snel mogelijk met de aangifte in je eigen woonplaats te gaan.
 4. Buiten het Schengengebied, je auto wordt buiten het Schengengebied gestolen, wat nu? Dan doe je zo snel mogelijk aangifte bij je eigen woonplaats in Nederland.
 5. Belangrijk: Meld de diefstal bij Liv.nl (zie verder op in dit artikel)

Als je auto in het buitenland is gestolen dan is het belangrijk om deze stappen te ondergaan. Zo kan je auto zo snel mogelijk gevonden worden! Naast deze stappen is het belangrijk om uw reisverzekering te checken.

Voorkom een diefstal in het buitenland

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Zo geldt dit ook voor een diefstal van je auto in het buitenland. Met de volgende tips zal je auto minder snel het doelwit worden van een vervelende auto diefstal in het buitenland:

 • Autoruiten graveren, ga je naar het buitenland op vakantie? Laat dan in de autoruiten het kenteken en de landcode (NL) graveren. Dit maakt namelijk het stelen van een auto in het buitenland minder aantrekkelijk. Alle autoruiten moeten namelijk vervangen worden wil de dief uw auto doorverkopen.
 • Handremslot, koppel met een handremslot de versnellingspook en handrem. Met deze tip zal je auto in het buitenland niet gestolen worden, wegrijden is namelijk onmogelijk!
 • Startblokkeersysteem, zorg ervoor dat de dief de auto niet kan starten met een startblokkeersysteem. Op deze manier zal de auto niet in het buitenland gestolen worden.
 • Stuurslot, verlaat je je auto? Zorg er dan voor dat het stuur in het stuurslot valt

Auto in het buitenland gestolen, wat nu? Met deze handige tips zal je auto in het buitenland minder snel gestolen worden. Wordt je auto alsnog in het buitenland gestolen, dan is het belangrijk om dit goed te melden bij de politie. Het is natuurlijk ook belangrijk als je auto in het buitenland gestolen wordt om je verzekering te checken en een goede verzekering af te sluiten, dit kan gemakkelijk online!

Lees tip: Op vakantie met een auto, let op de volgende zaken!

Diefstal melden in Nederland

Je moet altijd de diefstal van je auto melden in Nederland zodat er in Nederland eventueel geholpen kan worden bij het terugvinden van je auto, maar ook bij het ondersteunen van de verzekeringsmaatschappij.

Wat moet je doen:

 • Bewaar de aangifte goed. Deze moet je in Nederland kunnen delen met Politie en Liv.nl
 • Meld de diefstal bij het: Aangifteloket Gestolen Voertuigen, alle dagen bereikbaar van 07.00 tot 23.00 uur via 088-0087444.
 • Scant de buitenlandse aangifte en mail die naar agv@liv.nl.

Wat gebeurd er nu, het Aangifteloket Gestolen Voertuigen zal de belangrijkste zaken vastleggen bij de politie en informeert de Rijksdienst Wegverkeer over de je gestolen voertuig.