Welke verzekering nodig voor vakantie met caravan?

welke verzekering nodig voor vakantie met caravanOp vakantie met de caravan, maar welke verzekering heb je dan eigenlijk nodig? Als je op vakantie gaat met een caravan heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Echter is het wel belangrijk dat, wanneer je op vakantie gaat, je goed verzekerd bent. Zo kan je zorgeloos genieten van een heerlijke vakantie met de caravan!

Zorgeloos kamperen

Als je op vakantie gaat met de caravan moet je veel regelen. Je moet alle zo praktisch mogelijk inpakken en zorgen dat je niets vergeet. Maar het afsluiten van de benodigde verzekeringen voor een vakantie met caravan wordt toch vaak vergeten. Natuurlijk kan je zoveel verzekeringen afsluiten als je zelf wilt, maar wij zetten de belangrijkste verzekeringen voor een vakantie met caravan voor je op een rijtje.

Direct een reisverzekering afsluiten

Caravanverzekering

Wil je verzekerd zijn voor schade aan de caravan, dan kan je overwegen om een caravanverzekering af te sluiten voor een vakantie met caravan. Echter is het niet altijd nodig. Wanneer de caravan aan de auto is gekoppeld, valt hij namelijk onder de WA-dekking van de auto. Als de caravan niet aan de auto gekoppeld is en je brengt toch schade toe aan anderen, dan is dat eigenlijk bijna altijd gedekt via de aansprakelijkheidsverzekering. Echter wanneer de caravan zelf beschadigd raakt, bijvoorbeeld door hagelschade, ben je hier niet voor verzekerd zonder caravanverzekering.

Reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten wanneer je op vakantie met de caravan gaat is erg belangrijk. Er kan namelijk van alles gebeuren tijdens de vakantie met caravan. Wanneer je medische hulp nodig hebt bij een ongeval of ziekte, wordt dit gedekt door de reisverzekering. Zo kom je tijdens je vakantie met caravan niet voor onverwachte kosten te staan.

Bij een reisverzekering voor een vakantie met caravan kan je kiezen uit een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is handig als je maar één keer per jaar op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering is handig als je vaker op vakantie gaat.
[pro_ad_display_adzone id=”8517″]