Wat zijn bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten?

wintersport, reisverzekering, bijzondere extreme gevaarlijek sporten, dekkingWil jij weten wat bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten zijn? Wanneer jij houdt van een actieve vakantie is het belangrijk dat je weet wat er onder bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten valt. Wanneer je namelijk een bijzondere, extreme of gevaarlijke sport gaat beoefenen tijdens je vakantie, moet je hiervoor een aparte dekking in je reisverzekering afsluiten.

Waarom extra dekking voor bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten?

Wanneer jij een echte waaghals bent en niet terugdeinst voor een bijzondere, extreme of gevaarlijke sport, is het belangrijk dat je een extra dekking op je reisverzekering afsluit. Op een normale (doorlopende) reisverzekering is een bijzondere, extreme of gevaarlijke sport namelijk niet meeverzekerd.

Direct een reisverzekering afsluiten

Ook is het zo dat survivallen vaak niet is meeverzekerd in een standaard reisverzekering. Controleer daarom altijd vooraf wat er wel en niet gedekt wordt binnen jouw reisverzekering.

Welke sporten zijn niet gedekt?

In een standaard reisverzekering worden een aantal sporten niet gedekt. Onder bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten vallen vaak sporten die extra risico?s met zich meebrengen. Dit zijn vaak outdoor sporten zoals wintersport, bergsport, watersport, luchtsport en overige sporten als vechtsport, rugby, wielerwedstrijden en paardrijden.

Wintersport wordt gezien als een sport met extra risico?s en daarom heb je voor wintersport een extra dekking nodig. Ook parachutespringen, zweefvliegen, diepzeeduiken, raften, kanoën etc. valt onder bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten.

Wanneer je een echte waaghals bent en van dit soort sporten houdt, is het verstandig dat je een extra dekking op je reisverzekering afsluit. Deze is vaak niet duur, maar wel noodzakelijk wanneer er iets gebeurd. Sluit daarom een reisverzekering af die gedekt is voor bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten en ga goed verzekerd op reis!
[pro_ad_display_adzone id=”8517″]