Reis- en annuleringsverzekering

Wil je een reis- en annuleringsverzekering afsluiten? Wanneer je op vakantie gaat is het verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt namelijk niet in de toekomst kijken en een reis- en annuleringsverzekering kan zomaar ineens van pas komen. Online kun je snel en gemakkelijk een reis- en annuleringsverzekering afsluiten. In dit artikel lichten wij zowel een reis- als een annuleringsverzekering toe. Tevens geven we handige tips voor het vinden van de goedkoopste verzekering.

Direct een reisverzekering afsluiten

Reis- en annuleringsverzekering vergelijken

Het is verstandig om verschillende reis- en annuleringsverzekeringen te vergelijken. Dit is mogelijk via verschillende websites. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen waar je een reis- of annuleringsverzekering af kunt sluiten. Daarom is het van belang dat je deze verschillende reis- en annuleringsverzekeringen online met elkaar vergelijkt zodat je de beste reisverzekering kiest die bij jou past.

Verschil doorlopende en kortlopende reis- en annuleringsverzekering
Wanneer je een reis- en annuleringsverzekering af gaat sluiten, kun je kiezen uit een doorlopende of kortlopende verzekering. Het verschil tussen deze verzekeringen is dat een doorlopende reisverzekering voor langere tijd geld. Een kortlopende reis- en annuleringsverzekering geldt eenmalig en is meer een tijdelijke reisverzekering. Wanneer je jaarlijks vaker op vakantie gaat is een doorlopende verzekering vaak handiger.

Goedkoopste reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Wanneer je weet of je een doorlopende of kortlopende reis- en annuleringsverzekering af gaat sluiten, is de volgende stap het zoeken van de goedkoopste verzekeraar die het beste bij jou past. Vergelijk verschillende verzekeraars en vindt op deze manier de goedkoopste reis- en annuleringsverzekering. Online kun je deze reisverzekering vaak snel en gemakkelijk afsluiten.

Gewone of allrisk annuleringsverzekering

Er zijn twee soorten annuleringsverzekeringen. Bij een ?gewone? annuleringsverzekering is meestal vooraf bepaald wat wél en niet is verzekerd. Kijk dus voor het afsluiten eerst in de brochure of de voorwaarden. Daar vind je een lijst met annuleringsredenen. Deze annuleringsverzekering vergoedt alleen als je annuleert vanwege een reden die in deze lijst is genoemd. Alle andere redenen zijn niet gedekt.

Wil je meer annuleringsredenen verzekeren? Neem dan een allrisk annuleringsverzekering. Die keert ook uit als je om persoonlijke redenen annuleert. Bijvoorbeeld omdat kort voor de reis een goede vriend in het ziekenhuis belandt. Of omdat je naar Londen wilde voor een concert, maar dat concert wordt afgelast. Lees ook hier weer even de voorwaarden, want bij zulke persoonlijke situaties krijg je meestal 75% van de kosten vergoed.

Annuleringsverzekering dekt niet alles

Ongeacht welke annuleringsverzekering je kiest, de verzekering is alleen voor situaties die je niet kon voorzien en die niet jouw schuld zijn. Als je annuleert om een reden die je al kende of die je had kunnen voorkomen, krijg je niets vergoed. Dat is natuurlijk ook wel zo eerlijk. Stel bijvoorbeeld dat je bij het boeken van je concertreis naar Londen al wist dat het concert misschien niet door zou gaan. Dan geldt de annuleringsverzekering niet. Ook redenen als ?geen zin in de vakantie? en ?het is slecht weer? zijn meestal uitgesloten.

Daarom een annuleringsverzekering

  • Met een annuleringsverzekering voorkom je een financiële domper als er iets onverwachts gebeurt met reizigers of met je familieleden. Een kind wordt plotseling ziek. Of je oma overlijdt. Of je krijgt een oorontsteking en mag niet vliegen.
  • Lastminute omboeken is lastig en duur. Kort voor vertrek zijn de annuleringskosten hoog en zijn de omboekmogelijkheden beperkt. Dus áls er iets gebeurt waardoor je moet omboeken of eerder terugkeren, betaal je zonder verzekering de hoofdprijs.
  • Moet je eerder terug tijdens de vakantie, bijvoorbeeld vanwege een sterfgeval? De annuleringsverzekering vergoedt vaak ook de ongebruikte reisdagen.

Alsnog een annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering kun je eenvoudig online afsluiten. Ook als je de reis al hebt geboekt. Je moet de verzekering dan wél binnen een paar dagen na je reisboeking alsnog afsluiten. Sluit je de verzekering later af? Of pas tijdens de reis? Dan geldt de verzekering meestal niet.