Welke verzekeringen voor campervakantie?

camperverzekeringOp reis met de camper wordt steeds populairder, maar welke verzekeringen heb je eigenlijk nodig voor een campervakantie? Wanneer je op vakantie gaat met de camper geniet je van de vrijheid die je hebt. Je hebt je eigen slaapplaatsen, een keukentje aan boord en dus all vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt.

Met een camper zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nou wilt genieten van de rust in de stille natuur, liever geniet van de drukte in de stad, wilt kamperen op de camping of een spontane rondreis maken met de camping, tijdens een campervakantie kan het allemaal. Maar wanneer je zorgeloos wilt kunnen genieten van je campervakantie is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Zo kom je tijdens je campervakantie niet voor vervelende verrassingen te staan.

Sluit hier gelijk een verzekering af

Verplichte verzekering

Wanneer je beschikt over een eigen camper of vaak op pad gaat met een gehuurde camper is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Een WA-verzekering is in alle gevallen verplicht om af te sluiten. Zo ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de camper uitgebreider te verzekeren door een beperkt casco verzekering of volledig casco verzekering af te sluiten. Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar soms wel handig.

Beperkt casco verzekering

Een WA-verzekering is voor iedereen verplicht wanneer je op campervakantie gaat. Een beperkt casco verzekering is een verzekering die ook schade als gevolg van een gebeurtenis zoals brand, diefstal, storm, hagel en aanrijdingen met dieren vergoed.

Volledig casco verzekering

Een volledig casco verzekering is de meeste uitgebreid verzekeringsvorm voor een camperverzekering. Zo vergoedt deze verzekering naast de verplichte WA-dekking de de schade aan je eigen camper, ook als je zelf de veroorzaker bent. Tevens ben je met de volledig casco verzekering verzekerd voor vandalisme of diefstal.

Camperverzekering

Tijdens een campervakantie kan er nog wel eens wat mis gaan en een camper is erg kwetsbaar. Daarom is het verstandig om een camperverzekering af te sluiten.

Je bent wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten wanneer je op campervakantie gaat. Echter verzekert een WA-verzekering alleen de schade die je aan anderen aanbrengt tijdens een ongeluk. De schade aan je camper is dan niet verzekerd. Daarom is het verstandig om een camperverzekering af te sluiten. Zo kan je zorgeloos genieten van je campervakantie!
[pro_ad_display_adzone id=”8517″]