Gipsvlucht wat is dat?

gipsvlucht, wat is een gipsvlucht, gipsvlucht wat is dat? Een gipsvlucht, iets wat je gedachten van je avontuurlijke wintersport reis, de gedachten dat hij steeds dichterbij komt totaal kan veranderen. Je ziet jezelf al helemaal staan op je ski’s of snowboard, met een lekker drankje in je hand en een mooi kleurtje krijgen. En dan ineens hoor je ergens het woord ‘gipsvlucht’ vallen. De risico’s van een wintersport zijn natuurlijk bekend: je kan al je ledematen breken, hard vallen, hersenschuddingen en ga zo maar door. Je schrikt er toch wel een beetje van, een gipsvlucht. Vooral nu je wintersportvakantie steeds dichterbij komt.

Wat is dat dan precies? Wat gebeurt er met je wil je hier voor in aanmerking komen? Is het ernstig of valt het eigenlijk wel mee?

Wat is een gipsvlucht?

Een gipsvlucht behoort tot een van de speciale diensten door de alarmcentrales van ANWB, Eurocross, Assistance, Allianz Global Assistance, SOS international en VHD alarmcentrale.

Deze vlucht en deze organisaties werken samen met verzekeringsmaatschappijen en zijn ingesteld door verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Een hoop woorden die eigenlijk nog niet vertellen wat een gipsvlucht is. Een gipsvlucht is dus een samenwerking tussen verschillende partijen, die er samen voor zorgen dat geblesseerde vakantiegangers veilig terug keren naar hun homecountry.

De grootste risico?s die aan een wintersportvakantie zitten zijn de botbreuken of blessures die je oploopt tijdens je ski trip of snowboard avontuur. Ben jij een van de ongelukkigen waar dit bij gebeurt? Dan is de gipsvlucht voor jou bedoeld. Je wordt veilig terug naar je eigen land gebracht en aangekomen in je vaderland zorgt de gipsvlucht er ook voor dat je op een veilige manier naar het ziekenhuis wordt gebracht, zo dicht mogelijk bij je woonplaats.

Wordt een gipsvlucht vergoed?

Nu het duidelijk is wat een gipsvlucht is, is het wel fijn om te weten of deze kosten verzekerd worden of niet. Maak je er namelijk gebruik van, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Mooi voor de organisaties maar niet voor jou. Je vakantie is al verpest en dan komen er ook nog eens een hoop extra kosten bij. Vandaar de brandende vraag: ?wordt een gipsvlucht vergoed of niet??

Direct een reisverzekering afsluiten

Op deze vraag zijn natuurlijk verschillende antwoorden op. Het ligt er namelijk aan waarom je met een gipsvlucht meegaat, wat is de aanleiding?

  • Ga jij met de gipsvlucht mee omdat het medisch noodzakelijk is? Je moet dus verder in Nederland behandeld worden, dan wordt het vergoed door je een basisverzekering. Natuurlijk vanzelfsprekend dat je eerst je eigen risico zelf moet afrekenen.
  • Maak jij echter gebruik van een gipsvlucht door een blessure of botbreuk opgelopen tijdens het skiën of snowboarden? En is jouw gipsvlucht niet uit medische noodzaak? Kan je bijvoorbeeld niet meer met je been in de auto stappen, zonder enige aanleiding van een blessure of botbreuk? Dan worden deze kosten alleen vergoed door je reisverzekering. Let op; je moet dan de medische kosten én een wintersportdekking hebben.  Heb je nog geen aanspraak gedaan op je verplichte eigen risico, dan wordt dat ook vaak door je reisverzekering betaald.

Heb je toch nog twijfels over de gipsvlucht ben je wel of niet verzekerd? Neem dan vooral contact op met je verzekeraar, om te zorgen dat je geen hoge rekening mee naar huis neemt. Natuurlijk hoopt niemand op ongelukken en een eerdere terugkomst met de gipsvlucht, maar zeg nooit nooit.
[pro_ad_display_adzone id=”8517″]