Is off-piste skiëen verzekerd?

Verzekeren off-piste

Dit jaar ligt er al vroeg veel sneeuw, en verheug je je op off piste skiën. Maar weet je wel of je verzekerd bent voor off-piste skiën of snowboarden? Dit verschilt per verzekeraar. Natuurlijk word je altijd geholpen als er een ongeluk gebeurt, maar weet je ook jouw rekening wordt betaald?

Bij Europeesche werken echte liefhebbers, en wij willen als ware wintersportliefhebbers ons ook wel eens buiten de piste wagen. Daarom is off-piste skiën bij ons wel meeverzekerd. Natuurlijk willen wij ook het gevaar niet opzoeken. Niet voor onszelf en ook niet voor anderen. Daarom weten de ski-liefhebbers binnen Europeesche hoe het werkt op de piste; lawines vinden wij doodeng, die willen wij niet veroorzaken. En ook weten de lokale autoriteiten het best hoe de natuur in hun omgeving reageert. Daarom hebben wij onze verzekering hierop aangepast. Off-piste skiën, top, maar niet in een gebied met lawinecode 3 of hoger of bij waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Zo houden wij het voor jou en alle andere ski-liefhebbers veilig.

Ben jij al doorlopend verzekerd?

Controleer jouw verzekering of jij ook verzekerd bent voor off piste skiën. Nee, en je wil wel in alle vrijheid skiën? Stap dan over voor je vakantie begint;

  1. Controleer de looptijd. In veel gevallen is sprake van een looptijd van 1 jaar bij afsluiten van een contract of abonnement. Daarna is meestal sprake van 1 maand opzegtermijn.
  2. Bij veel verzekeraars kan je op hun site jouw verzekering opzeggen. Lukt dit bij jou niet, gebruik dan www.opzeggen.nl. Vul hier jouw gegevens in en download een kant en klare opzegbrief. Verstuur deze per post of e-mail.
  3. Sluit op via verzekeren.meenemen.nl een complete reisverzekering. Laat deze ingaan wanneer je huidige verzekering afloopt of op de eerste reisdag van de eerstvolgende vakantie. Kies wat je nodig hebt en ga onbezorgd op reis.

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]