Vergeet deze zaken niet als je op wereldreis gaat

Vakantie wereldreis

Wanneer je op wereldreis gaat, denk je waarschijnlijk niet snel aan administratieve zaken. Je denkt het liefst aan de planning van de reis zelf: waar ga je naar toe, wat wil je zien en doen, wat wil je bereiken? Toch is het goed om al in Nederland eens wat zaken tegen het licht te houden. Want door je te verdiepen in je verzekeringen en je abonnementen, kun je veel geld besparen. Hoe doe je dat precies?

Reisverzekering afsluiten

Ga je op wereldreis, dan is een reisverzekering afsluiten een heel verstandig idee. Voor reizen langer dan 60 dagen kun je een zogenoemde ?lang op reis?-verzekering afsluiten. Misschien ken je deze verzekering wel van Globetrotter, maar inmiddels zijn daar veel meer verzekeraars bij gekomen. Univé is daar een voorbeeld van. Je kunt ook kiezen voor een simpele doorlopende reisverzekering. Kijk wel goed naar hoe lang je verzekerd bent, vaak is dat maximaal 180 dagen.Vergelijk de verschillende verzekeringen met elkaar, op prijs en op voorwaarden. Wil je tijdens je wereldreis ook extreme sporten beoefenen, dan is het goed je daar ook voor te verzekeren. Kijk goed of er geen limieten op de opsporingskosten zitten, want dat kan snel in de papieren lopen.

Autoverzekering schorsen

De meeste mensen die op wereldreis gaan, gaan niet met hun eigen auto. De auto staat daarom maar wat stil te staan in Nederland. Als je dan de autoverzekering gewoon door laat lopen, is dat hartstikke zonde. Als je er toch niet mee rijdt, kun je de verzekering tijdelijk schorsen. Je auto is dan niet meer verzekerd, maar je bespaart er veel kosten mee. En aangezien de auto niet van zijn plaats zal komen, is het risico op schade heel klein.Je autoverzekering schorsen kan vaak via het internet geregeld worden, maar ook telefonisch. Om de verzekering te schorsen moet je ook het kenteken schorsen. Dat kan online bij de RDW, maar ook bij een PostNL-postkantoor. Vergeet niet om je kentekenpapieren en legitimatiebewijs mee te nemen.

Abonnementen opzeggen

Bij veel telefoonmaatschappijen kun je een pauze inlassen. Je zet je telefoonabonnement dan een paar maanden stop. Vaak kun je dit online regelen. Lukt dat niet, dan is het een goed idee om eens met de klantenservice te bellen. De telefoonaanbieder wil vaak wel een deal met je sluiten.Hetzelfde geldt voor het abonnement op de sportschool en het abonnement op het tijdschrift of de krant. Op wereldreis heb je er helemaal niets aan, dus zeg het tijdelijk op. Daarmee bespaar je veel geld. Kun je dat geld weer uitgeven tijdens de reis.