Overstappen van zorgverzekering? Check wat dit inhoudt voor je skivakantie

ZorgverzekeringZorgverzekeraars overheersen de reclameblokken momenteel. En een groot deel van Nederland overweegt daadwerkelijk over te stappen. Maar wat betekent dat voor je ski-vakantie? Zorg dat je niet met torenhoge rekeningen komt te zitten na je vakantie, en let op de volgende punten;

  1. Welke kosten dekt een zorgverzekeraar?
    Met een aanvullende zorgverzekering krijg je, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking, maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd.
  2. Hoe weet je hoe hoog de kosten in mijn vakantieland zijn?
    Dat blijft lastig. Er zijn standaard dure landen; zoals de VS en Japan. Maar ook Oostenrijk staat bij ons op de dure-landen-lijst. Daar zijn namelijk veel kleine privé klinieken waar de kosten hoog op lopen. Dan kom je er niet met 2 x Nederlands tarief. Ook met een aanvullende zorgverzekering ben je nooit in alle gevallen 100% verzekerd voor medische kosten op reis.
  3. Welke kosten zijn zorgkosten?
    Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. En de rekening voor opsporing of redding? Of de kosten van de terugvlucht voor de overige gezinsleden. Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Ook deze kosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen.

Daarom is een goede reisverzekering voor de wintersport enorm belangrijk. Want een ongeluk kan je niet voorkomen, maar een financieel debacle wel. Europeesche, als partner van de Nederlandse Vereniging biedt goede, complete reisverzekeringen. Met modules kan je zelf je verzekering samenstellen.

Ben jij al doorlopend verzekerd? Controleer jouw verzekering of jij ook goed verzekerd bent voor wintersport.

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]