Wat moet je doen bij schade aan je caravan?

schade aan caravanSchade aan je caravan is heel vervelend, maar kan je vaak niet voorkomen. Denk bij schade aan je caravan bijvoorbeeld aan hagelschade en stormschade. Echter weten veel mensen niet wat zij moeten doen bij schade aan de caravan. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je gemakkelijk kan doorlopen, waarna je caravan weer schadevrij is en je weer kunt genieten van je vakantie.

Sluit hier een goede caravanverzekering af

Schadeformulieren

Wanneer je schade aan je caravan hebt door een tweezijdig ongeluk of een enkelzijdig ongeluk is het belangrijk om de schadeformulieren goed in te vullen.

Tweezijdig ongeluk

Ook al is de schade niet groot, bij een tweezijdig ongeluk is het belangrijk om een aantal dingen te regelen. Soms zie je schade met het blote oog niet, maar blijkt het later best ernstig te zijn. Daarom is het belangrijk om bij schade aan de caravan door een tweezijdig ongeluk beiden een schadeformulier in te vullen. Indien jullie het niet eens worden over wie de schuldige partij is, zal de politie erbij gehaald moeten worden.

Enkelzijdig ongeluk

Als er sprak is van een enkelzijdig ongeluk en schade aan je caravan hoef je niet direct ter plaatse het schadeformulier in te vullen. Wel is het bij een enkelzijdig ongeluk van belang dat de schade binnen 14 dagen bij je tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij is gemeld. Via je tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij krijg je bij schade aan je caravan een schadeformulier toegestuurd.

Invullen schadeformulier

Bij schade aan je caravan, door een tweezijdig- of enkelzijdig ongeluk, is het belangrijk om de schadeformulieren in te vullen. Maar hoe vul je een schadeformulier in?

Een schadeformulier om schade te melden kan je opvragen bij je tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij. Op het schadeformulier wordt in ieder geval gevraagd wat het geschatte schadebedrag is. Tevens wordt er gevraagd waar en wanneer de caravan aangeboden zal worden voor expertise. Het is mogelijk om dit thuis te laten doen, maar meestal is het handiger om dit bij de garage te laten doen.

Kortom, bij schade aan je caravan is het belangrijk om dit, door middel van een schadeformulier, te melden bij je tussenpersoon over verzekeringsmaatschappij. Zo kan je gemakkelijk en snel de schade aan je caravan laten herstellen.

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]