Schade aan auto in het buitenland

schade auto buitenlandWanneer je in het buitenland schade oploopt aan uw auto is het belangrijk dat je een aantal dingen regelt. Zo is een goede verzekering natuurlijk erg belangrijk wanneer je naar het buitenland gaat. Maar hoe moet je eigenlijk schade regelen aan je auto? Wij leggen je in dit artikel uit hoe je gemakkelijk en snel schade aan je auto in het buitenland regelt. 

Sluit hier een goede verzekering af

Goede verzekering

Een goede verzekering is natuurlijk erg belangrijk wanneer je naar het buitenland gaat met de auto. Wanneer je schade aan je auto in het buitenland hebt, zijn er een aantal dingen die je moet nagaan. 

Wel verzekerd

Wanneer je bent verzekerd voor schade aan je eigen auto door een aanrijden dan moet je je autoverzekeraar bellen bij schade aan je auto in het buitenland. De autoverzekeraar regelt eerst de schade met jou en daarna met de eventuele tegenpartij. 

Niet verzekerd

Ben je niet voor je eigen schade verzekerd bij een aanrijden, dan moet je de schade zelf regelen en de tegenpartij aansprakelijk stellen. Wanneer je een autorechtsbijstandverzekering hebt, dan regelt de verzekeraar dit. 

Schade regelen met buitenlandse verzekeraar

Alle buitenlandse autoverzekeraars die die dekking bieden in de landen die op de groene kaart staan, hebben een ‘schaderegelaar’. Bij terugkomst in Nederland kan je de schade dan gewoon indienen bij de Nederlandse schaderegelaar van de buitenlandse verzekeraar. 

Vraag de gegevens van de schaderegelaar op via de website van het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars. Hiervoor heb je een aantal belangrijk dingen nodig:

  • Nationaliteit en naam van de tegenpartij.
  • Naam van de verzekeraar van de tegenpartij.
  • Kenteken tegenpartij. 

Wanneer je deze gegevens hebt doorgegeven regelt de schaderegelaar de schade verder. Zij moeten binnen drie maanden de schade definitief regelen of duidelijk aangeven waarom hij de schade niet kan regelen. 

Houd er wel rekening mee dat de schade wordt afgehandeld op basis van de verkeersregels van het land waar de aanrijding heeft plaatsgevonden. 

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]