Reisverzekering kind afsluiten

reisverzekering kind afsluiten, reisverzekering kind, kind op vakantie, vakantie, reisverzekering, reisverzekering afsluitenEen reisverzekering voor je kind is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je zoon of dochter goed verzekerd (mee) op vakantie gaat. Vooral als je kind zelfstandig op reis gaat is het goed om je verzekering goed te checken en om eventueel een reisverzekering apart voor je kind af te sluiten. Goed verzekerd op vakantie is hoge kosten voorkomen!

Sluit hier een goede reisverzekering voor je kind af!

Denk aan een zorgverzekering!

Voordat je een reisverzekering voor je kind gaat afsluiten is het belangrijk om aan een zorgverzekering te denken. Is je zoon of dochter jonger dan 18? Dan is hij of zij gratis meeverzekerd met jouw zorgverzekering en hoef je dus géén extra zorgverzekering af te sluiten.

Is je kind echter ouder dan 18? Dan moet hij of zij zelf een zorgverzekering afsluiten. Met een basisverzekering worden de medische kosten in het buitenland, tegen het Nederlandse tarief vergoedt. Het is dus belangrijk je van te voren checkt of je kind een goede zorgverzekering heeft voordat hij of zij op vakantie gaat. Gaat je zoon of dochter naar een land waar de zorg erg duur is? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering af of nog beter een reisverzekering.

Reisverzekering voor je kind afsluiten

Gaat je kind zelfstandig op vakantie? Dan is het belangrijk om de reisverzekering voor je kind te controleren. Bij een reisverzekering voor je kind heb je de keuze om je zoon of dochter mee te verzekeren met jouw reisverzekering óf een reisverzekering voor je kind af te sluiten.

Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan kan je je kind makkelijk meeverzekeren met je reisverzekering. Je kind is tot zijn 27ste meeverzekerd via jouw reisverzekering. Hierbij maakt het níet uit of hij of zij thuis- of uitwonend is.

Ook kan je ervoor kiezen om een aparte reisverzekering af te sluiten voor je kind. Let hierbij wel op dat als je kind jonger dan 16 is deze níet zelfstandig een reisverzekering kan afsluiten, hiervoor heeft je zoon of dochter toestemming nodig van jou (ouder of verzorger). Als je een reisverzekering voor je kind afsluit die jonger dan 16 is ben jij de verzekeringnemer en je kind de verzekerde.

Ook is het belangrijk om over een annuleringsverzekering na te denken. Hierbij is het wel belangrijk dat deze uiterlijk zeven dagen na de boeking wordt afgesloten anders kan je géén aanspraak maken op de annuleringsverzekering!

Laat je kind goed verzekerd op vakantie gaan met een goede reisverzekering!

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]