Ben jij goed verzekerd voor wintersport?

wintersport verzekeringWintersport verzekering, een echte must voor een wintersport vakantie. Veel mensen gaan onvoldoende verzekerd op wintersport, omdat zij denken dat hun niks overkomt. Maar een ongeluk tijdens een wintersport vakantie zit echter in een klein hoekje. Om een zorgeloze vakantie te hebben is het daarom handig om een wintersport verzekering af te sluiten. Je kunt kiezen uit een kortlopende reisverzekering wintersport, of doorlopende reisverzekering wintersport. Om je te helpen wij een aantal tips voor je hoe je goed verzekerd op wintersport vakantie kan gaan.

Direct een wintersportverzekering afsluiten

Waarom een wintersport verzekering?

Verzekeraars gaan vaak anders om met risicovolle sporten, zoals snowboarden en skiën. Zo ben je vaak tijdens off-piste afdalingen niet verzekerd en moet je dus de gemaakte medische kosten zelf betalen als het mis gaat. Dit kan flink oplopen en het is natuurlijk niet fijn om na je wintersport vakantie een fikse rekening thuis gestuurd te krijgen.

Aanvullende verzekering

Vaak denken mensen dat een basiszorgverzekering voldoende is om een wintersportongeluk te dekken. Zij sluiten dus geen speciale reisverzekering af. Maar met alleen een zorgverzekering, draai je vaak zelf voor de kosten op als het fout gaat. Een basiszorgverzekering vergoedt vaak alleen het bedrag dat de betreffende medische behandeling in Nederland kost. Maar in veel wintersportgebieden is de gezondheidszorg zo duur, dat je alsnog een groot deel zelf moet betalen.

Een reisverzekering vergoedt alleen de medische kosten die in het buitenland worden gemaakt. Dus niet de kosten die je, na een ongeval in het buitenland, in Nederland nog maakt. Een basiszorgverzekering vergoedt niet alle vervoerskosten die je maakt. Dus als jij met een ambulance of traumahelikopter van de piste naar het ziekenhuis wordt gebracht, kan het zijn je dat zelf moet betalen. En dit is een duur grapje. Als je met een helikopter naar het ziekenhuis wordt gebracht, betaal je tussen de drie- en zesduizend euro. Dit bedrag hangt weer af van de afstand die je af moet leggen naar het ziekenhuis.

Een reisverzekering met medische dekking vergoedt alle medische kosten die in het buitenland worden gemaakt. Ook vaak kosten van nazorg. Dat zijn kosten die je, na een ongeval in het buitenland, in Nederland nog maakt. Een aanvullende reisverzekering vergoedt ook de vervoerskosten die je maakt, zoals een gipsvlucht. Van jou én je reisgenoten, want zij moeten ook nog naar huis

Reisverzekering

Om zonder zorgen op wintersport te gaan, is het handig om naast je basiszorgverzekering een goede reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten. Bij het vergelijken van de reisverzekeringen is het belangrijk dat je kijkt naar hun dekking. Bijvoorbeeld in welke situaties je wel, en in welke situaties je niet verzekerd bent. Zo verzekeren sommige verzekeraars niets als jij off-piste een ongeluk krijgt. Hier moet je goed op letten bij het afsluiten van een wintersport verzekering. Voor de liefhebber, weet dat Europeesche verzekeringen off-piste skiën gelukkig wel dekt!

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]