Verschil tussen kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering

verschil kortlopende en doorlopende annuleringsverzekeringWanneer je op vakantie gaat is het slim om een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kan namelijk altijd iets gebeuren waardoor je vakantie niet door kan gaan, of zelfs tussentijds afgebroken moet worden. Wanneer je een annuleringsverzekering hebt afgesloten ben je verzekerd en kun je de kosten van je vakantie (deels) terug krijgen.

Wanneer je een annuleringsverzekering af gaan sluiten, kun je kiezen uit een kortlopende annuleringsverzekering of een doorlopende annuleringsverzekering. Maar welke annuleringsverzekering is voor jou nou het voordeligste?

Direct een reisverzekering afsluiten

Een doorlopende annuleringsverzekering

Wanneer je jaarlijks vaker dan één keer op vakantie of een weekendje weg gaat, is het verstandig om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Dit omdat een doorlopende annuleringsverzekering vaak goedkoper is dan meerdere kortlopende annuleringsverzekeringen.

Een doorlopende annuleringsverzekering verzekerd jou ook voor een weekendje weg en voor meerdere vakanties in een jaar. Wanneer de vakantie om één of andere reden niet door kan gaan, ben je met een doorlopende annuleringsverzekering het hele jaar door verzekerd.

Een kortlopende annuleringsverzekering

Ga je niet vaak op vakantie of een weekendje weg? Dan is het verstandiger om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten voor je reis. Een kortlopende annuleringsverzekering verzekerd jou vanaf het moment dat je de vakantie boekt, tot je terugkomst van de reis. Zo ben je verzekerd voor wanneer de vakantie niet door kan gaan, maar ook wanneer je deze tussentijds af moet breken.