Hoe werkt een gipsvlucht?

skier-op-de-grondHet kan iedereen overkomen. Een ongeluk op de piste, veroorzaakt door een ander of misschien was je zelf wat te overmoedig.

Wat er dan wordt georganiseerd, heb je vaak zelf niet in de hand. Via de dichtstbijzijnde skilift wordt er een medewerker van het skigebied opgepiept die uiteindelijk zorgt dat je met een banaan naar beneden wordt gebracht. Eenmaal beneden de piste staat er een ambulance klaar die je naar het plaatselijke ziekenhuis brengt. Afhankelijk van je toestand, mag je met de auto terug naar je verblijfplaats, of moet je met de gipsvlucht naar huis.

Een gipsvlucht is een speciale terugvlucht met het vliegtuig om wintersporters terug te brengen wanneer speciaal vervoer echt nodig is. De meeste patiënten moeten liggend vervoerd worden. Na aankomst op het vliegveld in eigen land, worden ze per taxi of ambulance naar huis of naar een ziekenhuis zo dicht mogelijk in de buurt van hun woonplaats vervoerd. Dit wordt volledig georganiseerd door de alarmcentrales van reisverzekeraars.

Welk prijskaartje hangt hieraan?

De kosten op het moment van het ongeluk zijn de banaan, ambulance of helikopter en ziekenhuisrekeningen. Moet je naar huis, reken dan op de kosten met de gipsvlucht, en de ambulance- of taxivervoer van en naar het vliegtuig. Gebeurt het ongeluk aan het begin van de vakantie, tel dan de weggegooide kosten van je skipassen, lessen en verblijfskosten erbij op. Zo kom je met een grove inschatting al snel tot een bedrag van ? 5.000 – ? 15.000.
[pro_ad_display_adzone id=”8517″]

Ben je verzekerd?

Je zorgververzekering vergoedt alleen medische, spoedeisende hulp tegen het Nederlandse tarief en gipsvluchten vallen hier alleen onder als jouw vervoer uit medische noodzaak gedaan wordt, omdat je zo snel mogelijk naar de juiste behandelaar moet. En let op, reisverzekeringen vergoeden ook niet standaard de kosten van gipsvluchten, hiervoor moet je een aanvullende wintersportdekking afgesloten hebben.

Europeesche, als partner van de Nederlandse Vereniging biedt goede, complete reisverzekeringen. Met modules kan je zelf je verzekering samenstellen. Klik hier voor meer informatie.

Ben jij al doorlopend verzekerd? Controleer jouw verzekering of jij ook goed verzekerd bent voor wintersport. Wil je overstappen; www.opzeggen.nl.