Reisverzekering voor fietsvakantie

fietsvakantie reisverzekeringFietsen op vakantie of met de fiets op vakantie, welke reisverzekering heb je dan eigenlijk nodig? Wanneer je op fietsvakantie gaat is het belangrijk om een goede reisverzekering te hebben. Er kan natuurlijk onderweg altijd iets gebeuren waardoor jij en je fiets niet verder kunnen. Gelukkig zijn er verschillende reisverzekeringen die je helpen wanneer je op fietsvakantie gaat.

Sluit hier een goede reisverzekering af

Reisverzekering voor fietsvakantie

Fietsvakanties worden steeds populairder en een goede reisverzekering is altijd verstandig wanneer je op reis gaat. Of je nou gaat backpacken, rondreizen, op zonvakantie gaat of kiest voor een fietsvakantie, een goede verzekering is onmisbaar. Ondanks de toenemende populariteit zijn er echter nog maar weinig specifieke reisverzekeringen voor fietsvakanties.

Een aantal reisverzekeraars vermelden de fietsende vakantieganger wel in hun voorwaarden en vergoeden een aantal belangrijke dingen, zoals:

  • Extra verblijfskosten tijdens de reparatie van je fiets
  • De huur van een vervangende fiets
  • Openbaar vervoer om de reis voort te zetten of naar huis toe te kunnen

Deze voorwaarden kunnen echter per verzekeraar erg verschillen. Lees van te voren altijd goed de voorwaarden van de verzekeraar en kijk wat er precies verzekerd is.

Wanneer je dus op zoek bent naar een geschikte reisverzekering voor een fietsvakantie is het belangrijk om goed te oriënteren op het internet. Er zijn namelijk diverse aanbieders die speciale voorwaarden in hun reisverzekering hebben opgenomen voor mensen die op fietsvakantie gaan.

Fiets mee als bagage

Wanneer je niet op fietsvakantie gaat, maar alleen je fiets meeneemt om af en toe op te fietsen, dan valt deze onder de bagagedekking van je reisverzekering. Bij schade, verlies of diefstal krijg je dan een vergoeding die bijna altijd gemaximaliseerd is. Het maximale bedrag verschilt per verzekeraar van de reisverzekering. Ook dit kan je vinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Een goede voorbereiding van je fietsvakantie helpt, daarom adviseren we je om voor je fietsvakantie bijvoorbeeld een fietsvakantie checklist te maken. Hiermee zie je precies wat je moet meenemen en hoe je veilig en licht kan reizen. Zo reis je vaak met een fiets liever licht dan zwaar en wil je spullen die eenvoudig schoon te maken zijn of compact te vouwen zijn.
[pro_ad_display_adzone id=”8517″]