Verzekeren voor wintersport vakantie

wintersport verzekeringWintersport verzekering afsluiten, wel zo handig. Elk jaar gaan er duizenden Nederlanders op wintersport in het buitenland en elk jaar belanden belanden er honderden vakantiegangers op de EHBO, in het ziekenhuis of op een gipsvlucht weer naar Nederland. Bij wintersport is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. De sporten die je beoefent tijdens wintersport vakanties, zijn namelijk niet geheel zonder risico. Maar waar moet je nou precies op letten bij het afsluiten van een wintersport verzekering?

Direct een wintersportverzekering afsluiten

Wintersport verzekering

Elke Nederlander is verplicht verzekerd voor ziektekosten via de basiszorgverzekering. Zo?n zorgverzekering dekt gedeeltelijk de ziektekosten die je in het buitenland maakt. De zorgverzekering dekt meestal 1 tot 2 maal het Nederlandse tarief. Afhankelijk van het land waar je bent, heb je nog een eigen bedrag te betalen. Dit bedrag neemt de reisverzekering over, mits je voor medische kosten bent verzekerd. Bij wintersport geldt dat je dan óók de wintersportdekking nodig hebt omdat je daarmee voor deze extra risicovolle sport verzekerd bent. Hiernaast kan je voor bijvoorbeeld voor verzekering van je bagage een reisverzekering afsluiten. Ook al ben je ook verzekerd voor ziektekosten in het buitenland op je zorgverzekering, als je gewond raakt op de piste en je moet worden afgevoerd met een helikopter of je moet een gipsvlucht naar huis maken, dan kunnen de kosten flink oplopen, omdat deze niet standaard zijn gedekt.

Wat is er verzekerd?

Om hoge rekeningen te voorkomen kan je een speciale wintersport dekking bij je reisverzekering afsluiten. Je bent dan verzekerd voor medische en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of het terugkeren naar huis mocht je iets overkomen tijdens je wintersport vakantie. Vaak is schade aan of diefstal van je sportuitrusting meeverzekerd.

Hoe vind je een goedkope wintersport verzekering?

Een wintersport verzekering hoeft niet duur te zijn. Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet om een goede, maar niet dure wintersport verzekering te vinden:

  • Als je met het hele gezin gaat, verzeker dan het hele gezin voor wintersport. Het is namelijk vaak zo dat als je het hele gezin in een keer verzekerd, de polis vaak voordeliger is. Dit komt doordat de risico?s voor de verzekeraar lager zijn.
  • Vergelijken. Op het internet kan je gemakkelijk wintersport verzekeringen en verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kan je makkelijk zien welke wintersport verzekering het voordeligst is. Maar let op, zorg dat je verzekering wel compleet is. Anders is goedkoop duurkoop!
  • Kenmerken en voordelen. Bedenk je goed wat je allemaal wil verzekeren. Enkele dekkingen voor wintersport en medische kosten zijn handig om zo niet voor onvoorziene kosten te komen staan. Andere kosten zoals extra sportuitrusting of autohulp zijn niet altijd nodig. Sommige dingen zijn namelijk al standaard gedekt door je autoverzekering of zijn zo goedkoop dat je het niet wilt verzekeren. Zoek dit dus goed uit, om niet onnodig te veel te betalen!

Denk ook goed na of je een kortlopende reisverzekering wintersport afsluit, of een doorlopende reisverzekering voor je wintersport vakantie.

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]