Reis annuleren wegens ziekte, wat wordt vergoed?

Je reis annuleren door ziekte is al erg genoeg, alsof je nog niet genoeg aan je hoofd hebt moet je aan nog zoveel meer dingen denken. Vragen zoals; wat wordt er vergoed als je je reis annuleert wegens ziekte, daar moet je onder andere aandenken. Je reis annuleren wegens ziekte en ook nog eens aan verzekeringen denken, geen leuke combinatie. Daarom hebben wij dit artikel geschreven. Wij vertellen alles over je reis annuleren en wat er vergoed wordt.

Wat wordt er vergoed met een reisverzekering?

Heb je alleen een reisverzekering als je je reis annuleert wegens ziekte? Dan wordt er helaas niks verzekerd. Het maakt daarbij niet uit of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering hebt. De dekking van de reisverzekering dekt geen kosten voor de annulering van je reis, dus ook niet bij annulering wegens ziekte.

Een annuleringsverzekering

Als je een reisverzekering en een annuleringsverzekering hebt afgesloten voor je reis, dan heb je het geluk dat je reis wél wordt vergoed als je hem annuleert wegens ziekte. Ziekte en letsel is een geldige reden om terug te vallen op je annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering zal dan ook de kosten dekken bij annulering van de reis wegens ziekte. De enige voorwaarde waar je aan moet voldoen is een medische indicatie van je dokter waarin staat vermeld dat jij niet op vakantie kunt.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

Je hebt een annuleringsverzekering afgesloten en je bent dus verzekerd tegen een annulering wegens ziekte. Maar wat dekt de annuleringsverzekering precies als je de reis annuleert wegens ziekte? De dekking van een annuleringsverzekering verschilt per verzekeraar. De dekking die een annuleringsverzekering geeft bij annulering wegens ziekte bestaat uit twee delen:

  • De annuleringskosten die door de reisorganisatie, vervoerder of verhuurder van de accommodatie in rekening worden gebracht als je de reis annuleert wegens ziekte
  • De annuleringsverzekering vergoed de gemiddelde reissom van iedere dag van de vakantie die je niet hebt gebruikt als je de reis annuleert wegens ziekte

Heb jij een annuleringsverzekering naast je reisverzekering afgesloten? Dan hoef je je niet zoveel zorgen te maken over de reis annuleren wegens ziekte en de vergoeding. Let wel op dat je een doktersverklaring in handen hebt, alleen op deze manier kan de verzekeraar vaststellen of annulering wegens ziekte noodzakelijk is.

[pro_ad_display_adzone id=”8517″]