Wintersport skipas

Een skipas is erg handig als je op wintersport gaat. De voordelen van de skipas op je wintersport vakantie laat je genieten van vele voordelen. Maar wat kun je nou eigenlijk met de skipas als je op ski vakantie gaat? Wat zijn de voordelen van een skipas en wat moet je erover weten? Wij geven tips over de aanschaf van een skipas voor je wintersport vakantie en vertellen alles wat je moet weten over een skipas!

Een skipas wat is dat nou eigenlijk?

Ga je op wintersport vakantie dan moet je een skipas aanschaffen. De skipas die je aanschaft is je toegangsbewijs tot de skiliften en de pistes in het skigebied waar je op vakantie gaat.

Een skipas is erg handig en werkt makkelijk. In het skigebied op je wintersport vakantie vind je poortjes. Houdt de skipas voor deze poortjes en deze openen automatisch.

Een groot voordeel van de skipas is dat het gemakkelijk in gebruik is en je overal toegang tot hebt. Je geniet optimaal van je wintersport vakantie met de skipas!

Een skipas en de kosten

Een skivakantie is iets waar je voor moet sparen. Een wintersport vakantie behoort tot een van de duurste vakanties die je kunt boeken. Het vervoer, de accommodaties én de ski outfit vormen al gauw een duur plaatje. Alsof dit nog niet genoeg is moet je ook nog een een skipas aanschaffen en schrik maar niet van de prijzen, deze kunnen namelijk nogal oplopen.

De kosten van een skipas kunnen oplopen tot een prijs van 25% van je gehele wintersportvakantie. Schrikken, je hebt al zoveel geld uitgegeven en voor een simpel pasje betaal je je ook nog eens plat. Toch ga je veel genieten van je skipas en zullen de kosten de moeite waard zijn. Zonder skipas kun je namelijk niet doen waar je voor op wintersport gaat: skiën of snowboarden.

Een tips die wij meegeven is een wintersport vakantie te boeken waar je skipas inclusief bij zit. Je hebt de kosten vooraf gemaakt, je weet hoeveel je kwijt bent én je hoeft geen extra kosten uit te geven op je skivakantie. Ook ben je vaak voordeliger uit als je je skipas bij je wintersport vakantie erbij boekt én veel aanbieders bieden wintersport vakanties aan inclusief skipas.

Waarom is een skipas zo duur?

Een skipas is duur in schaf, je hebt er veel plezier van, maar waarom moet een skipas zo duur zijn? Dit is een vraag die vele van ons zichzelf afvragen. Een skipas is erg duur in schaf en daar zijn drie redenen voor. De redenen waarom een skipas zo duur is zijn:

  1. Onderhoud van pistes, sta jij heerlijke drankjes te nuttigen en dansjes te wagen in de apres ski of ben jij heerlijk aan het bijkomen in je chaletje? Dan worden de pistes onderhouden en gerepareerd door medewerkers. Hier gaat veel geld inzitten door de materialen en liters diesels die erdoorheen gaan.
  2. Investeringen, is het jou ooit opgevallen? Skipistes beschikken vaak over moderne liften en de wachtrijen zijn vaak niet erg lang. Dit komt door de vele investeringen die er elke winter weer worden gedaan.
  3. Sneeuwkanonnen, wist je dat er ongeveer 100 m3 water en 13.00 kWh/ha stroom per hectare wordt verbruikt door een sneeuwkanon en dat deze prachtige apparaten ongeveer 35 duizend euro kosten pér stuk? En dit allemaal omdat wij een mooie afdaling willen maken en dat er genoeg sneeuw ligt op de piste.

Een skipas is dus erg duur in schaf, maar allemaal om onze skipret beter te maken. Ons optimaal te laten genieten van onze wintersport vakantie. Met deze achterliggende gedachten is de aanschaf van een skipas ineens een stuk minder erg.

Klimaat en Skipas

Steeds meer wintersport gebieden voegen klimaat kosten toe aan de skipas. Dit komt omdat skiën natuurlijk erg klimaatneutraal lijkt worden toch steeds vaker sneeuwkanonnen gebruikt. Deze sneeuwkanonnen hebben een grote impact op klimaat vanwege het feit dat ze veel water gebruiken.

Dit water komt uit kunstmatige waterreserves dicht bij de pistes niet alleen hebben ze impact op de omgeving maar ook op het gebruik van water. Door toeslagen aan de prijs van de skipas toe te voegen worden de kosten voor herstel of compensatie vergoed. Lees ook prijs van een skipas