De mooiste vakantiebestemmingen ter wereld

vakantiebestemming, vakantiebestemmingen, mooiste vakantiebestemmingenDe mooiste vakantiebestemmingen vind je over de hele wereld. Populaire vakantiebestemmingen zoals Londen, New York, Parijs en Bali kent iedereen. Dit omdat we vaak wegdromen bij de foto’s van de prachtige bezienswaardigheden en tropische stranden. Maar deze plaatsen zijn niet alleen zo bekend vanwege hun schoonheid, je kan er ook veel beleven. Neem een kijkje in de onderstaande lijst van de acht mooiste vakantiebestemmingen ter wereld en doe wat inspiratie op voor de volgende reis!

Boek hier de mooiste vakantiebestemmingen

Schotland

Je had ongetwijfeld alleen maar verre, tropische vakantiebestemmingen verwacht in dit lijstje. Maar ook Schotland behoort tot een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld. Zo heb je er het prachtige landschap met wilde stranden, diepe meren, ruige kastelen en het schitterende Glencoe. Genoeg redenen dus om Schotland te gaan ontdekken.

Malediven

De Malediven is één van de meeste gewilde vakantiebestemmingen. Heerlijk ontspannen op één van de tientallen tropische stranden, snorkelen of duiken tussen de meest prachtige, exotisch gekleurde vissen en mooie koraalriffen. De Malediven bestaan uit 1190 koraaleilanden, dus er valt genoeg te ontdekken!

Zuid-Afrika

Ook Zuid-Afrika past in het lijstje met de mooiste vakantiebestemmingen. Dit land is vooral bekend om zijn ongerepte natuur en de dieren die er leven. Tussen de prachtige landschappen raak je nooit uitgekeken en maak je ook nog eens kans om de big five te spotten. Maar ook kun je culinair genieten, bijvoorbeeld in Kaapstad, na een dag surfen in Durban.

Singapore

Singapore is één van de meest bezochte vakantiebestemmingen ter wereld. Op deze mooie vakantiebestemming zijn er oneindig veel toeristische attracties. Geniet van het prachtige uitzicht op het water vanaf Marina Bay, ga naar het Jurong Bird Park of neem een kijkje in de prachtige National Orchid Garden.

Marokko

Dat Marokko een geliefde vakantiebestemming is onder velen, is bekend. Er zijn namelijk een groot aantal toeristische attracties in Marokko die zeer uiteenlopend zijn. Aan de parelwitte stranden kan je genieten van het azuurblauwe water. Maar ook de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte zijn een prachtig plaatje.

Indonesië

Bali werd in 2014 uitgeroepen tot de beste vakantiebestemming van 2014 als het aankomt op prijs-kwaliteitsverhouding. Maar ook de rest van Indonesië is prachtig om te zien. Zo wordt Indonesië geroemd om zijn zeeën en eilanden, bergen en erfgoed. Een diverse vakantie dus!

Amerika

Amerika is een land met een enorm oppervlakte, waardoor er een geweldige variëteit ontstaat en het zich een hele mooie vakantiebestemming maakt. Amerika wordt geprezen om ‘s werelds mooiste nationale parken, maar staat natuurlijk ook bekend om steden zoals New York en Las Vegas, de westkust en de prachtige bezienswaardigheden zoals de Rocky Mountains.

IJsland

IJsland ligt aan de rand van de Noordpool en is met geen ander land te vergelijken. Grote delen van IJsland zijn ongerept waar je smeulende vulkanen, tienduizenden watervallen, spuitende geisers en de grootste gletsjers van Europa vindt. Ook is het zien van het noorderlicht een prachtige ervaring. IJsland is een uniek land wat zeker in het rijtje van de mooiste vakantiebestemmingen hoort.

Gerelateerde artikelen