Ontspannen tijdens een korte zonvakantie!

zonvakantie, korte zonvakantieOok toe aan een korte zonvakantie? Met een korte zonvakantie kun je er even lekker tussenuit en weer helemaal opladen. Zo kan je kiezen voor een korte zonvakantie naar Spanje, Italië of Portugal. Maar ook ben je al binnen drie uur vliegen in het zonnige Turkije. Natuurlijk zijn er nog veel meer opties voor korte zonvakanties, maar hieronder beschrijven we er in het kort een paar.

Boek hier een korte zonvakantie

Korte zonvakantie Spanje

Binnen drie uur vliegen (vanaf Amsterdam) ben je al op het zonnige vasteland Spanje. Deze korte reistijd maakt Spanje een goede bestemming voor een korte zonbestemming. En binnen vijf uur ben je al op één van de vijf Canarische Eilanden!

Spanje is dé ideale plek voor een korte zonvakantie. Op het vasteland van Spanje is het van maart tot en met september aangenaam weer. Van oktober tot en met april is dit wat minder. Wil je in die periode toch genieten van een korte zonvakantie dan kan je kiezen voor de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden behoren tot Spanje, maar geografisch gezien liggen deze eiland echter bij Afrika, op enkele honderden kilometers ten westen van Marokko. In de winter zijn de Canarische Eilanden vrijwel altijd de warmste Europese bestemming, waardoor de eilanden heel populair zijn als winterse zonbestemming.

Korte zonvakantie Italië

Het vasteland van Italië ligt op ongeveer twee uur vliegen van Amsterdam en eilanden zoals Sicilië en Sardinië bereik je al binnen twee en een half uur. Centraal en zuid-Italië hebben een middellands zeeklimaat, ook wel mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en relatief milde winters. Sicilië heeft net als grote delen van het vasteland van Italië een middellands zeeklimaat. Terwijl Sardinië een subtropisch klimaat heeft. Van mei tot september is in Italië aangenaam weer. Wat Italië een aantrekkelijke bestemming maakt voor een korte zonvakantie.

Korte zonvakantie Portugal

Lissabon heb je na twee en een half uur vliegen (vanaf Amsterdam) bereikt. Op het eiland Madeira ben je binnen vier uur. Hoewel Portugal net als Spanje op het Iberische schiereiland ligt, heeft het toch een ander klimaat. Portugal is over het algemeen een stuk koeler vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan, maar nog steeds een geschikte bestemming voor een korte zonvakantie. Het westen van Portugal heeft een zeeklimaat, het zuiden een middellands zeeklimaat en het noorden een gematigd maritiem klimaat met koelere droge zomers. Op Madeira heerst een subtropisch klimaat, waardoor de temperatuur bijna altijd aangenaam. Het hoogseizoen loopt in Madeira van november tot juni, omdat veel mensen komen overwinteren op het eiland. Portugal wordt veel bezocht van half april tot half oktober, omdat dit de meest aangename periode is. Portugal is door de korte reistijd en het aangename weer ook een goede bestemming voor een korte zonvakantie.

Korte zonvakantie Turkije

Na drie uur vliegen vanaf Amsterdam ben je al in Turkije. Ideaal voor een korte zonvakantie. Turkije heeft drie verschillende klimaten. Zo heerst er langs de kusten een zeeklimaat, met milde winters, warme zomers en weinig neerslag in de zomermaanden. Het oostelijke deel van Turkije heeft een gematigd landklimaat met neerslag in alle jaargetijden. Het centrale deel van Turkije heeft een steppeklimaat met relatief weinig neerslag, maar koele winters en warme zomers. De aangenaamste periode voor een korte zonvakantie naar Turkije is vanaf half mei tot begin juli en vanaf eind augustus tot half oktober.

Gerelateerde artikelen