Wintervakantie in Fins Lapland

wintervakantie in fins laplandBen je op zoek naar een avontuurlijke wintervakantie? Fins Lapland is ideaal voor een leuke wintervakantie in de sneeuw met het hele gezin. In Fins Lapland vind je talloze winterse activiteiten voor jong en oud. Zo kun je lekkere tochtjes maken op de sneeuwscooter of gaan langlaufen.

Noorderlicht

Een wintervakantie in Fins Lapland betekent ook de beste plek om het Noorderlicht te bekijken. Samen met Noord-Noorwegen is Fins Lapland namelijk de beste plaatst om het Noorderlicht te kunnen zien. Het Noorderlicht is een lichte gloed en zichtbaar als stralenbundels, bewegende bogen en heel zelden is het zelfs vlammend. Het zien van het Noorderlicht is een unieke en onvergetelijke ervaring!

Huskysafari

Wanneer je op wintervakantie bent in Fins Lapland is een huskysafari onmisbaar. Lapland staat bekend om haar mogelijkheid met een span husky’s de sneeuw in te gaan. De toch met husky's is dan ook een echte aanrader. 

Overnachten in een iglo

Een andere manier om je wintervakantie in Fins Lapland door te brengen is overnachten in een iglo. Overnachten in een iglo betekent een prachtig landschap over de vlaktes van Fins Lapland en het poollicht en ongerepte sneeuwvlaktes. De iglo’s en bedden zijn gemaakt van sneeuw en ijs. De gemiddelde temperatuur is er -5 graden Celsius. Echter is een overnachting in een iglo werkelijk geweldig!